AKO SPREMITE OVAKO PILETINU ODMAH ĆE VAS ZAPROSITI: Ovo je najsočniji recept za zapečeno jelo koje ćete ikad probati!
Svi će se oduševiti zapečenom piletinom u ovom neodoljivom sosu.
Piletina pripremljena na ovaj način sigurno će oduševiti svakog ko je spremi kao obrok. Recept sa povrćem i piletinom zapečen u rerni biće očas posla gotov, a ako posvetite malo vremena pripremi garantujemo da ćete se oduševiti. Uz pravu kombinaciju začina sigurno ćete se iznenaditi jer će sve biti mnogo ukusnije.
U nastavku pogledajte recept za zapečenu piletinu iz rerne posutu kačkavaljem. Svaki zalogaj je priča za sebe, zato spremite ovaj obrok već danas!
Sastojci:
- 500 grama krompira
- 3 pileća filea
- 200 grama kisele pavlake
- četiri jaja
- 2 grama soli
- 2 grama bibera
- 100 grama mocarele
- 1 crni luk
- 1 paradajz
- 100 grama parmezana
Priprema:
Krompir isecite na kolutove i poređajte jedno parče do drugog na dno vatrostalne posude. Meso iseckajte na sitne kockice. U činiji sjedinite četiri jaja i 200 grama kisele pavlake, dodajte so i biber te sve sjedinite ručnom mutilicom. Za najbolji ukus dodajte i crvenu papriku može slatka začinska. Sir izrendajte. U napravljenu smesu dodajte izrendanu mocarelu. Prespite dobijen fil u piletinu. Sjedinite kašikom, a onda prespite preko krompira koji je u vatrostalnoj posudi. Zagladite piletinu u filu.
Iseckajte crni luk na kolutove. Stavite preko mesa, a isto učinite i sa paradajzom (samo jedan isecite). Paradajz poređajte preko luka. Potom izrendajte parmezan i stavite preko paradajza i luka na vrh.
Zapecite u rerni na 200 stepeni oko 40 minuta.
Prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)