KADA NE ZNAM ŠTA ĆU ZA RUČAK SPREMAM OVO: Spas u zadnji čas - obrok iz tiganja!
Ideja za ručak koja će vas oduševiti.
Kada nemate mnogo vremena da se bavite pripremom obroka, ovo je spas u zadnji čas! Taljatele u sosu od pečuraka i piletine su odličan i zasitan obrok, koji skoro svi i vole. Ovaj recept je osnova, a vi ga možete menjati i nadograđivati prema vašem ukusu.
U nastavku pogledajte recept za taljatele sa piletinom u pavlaci za kuvanje. Kremasto jelo neka bude na vašem stolu već danas!
Sastojci:
- 350 do 400 grama pilećih ili ćurećih prsa
- 1 crni luk
- 250 grama šampinjona
- 350 mililitara pavlake za kuvanje
- 300 grama taljatela
- 50 grama mocarele
Priprema:
Meso iseckajte na kockice. Posolite i pobiberite. U šerpu stavite kockicu putera i malo ulja da se otopi, dodajte odmah i meso, a onda pržite. Luk isitnite na sitne kockice, pečurke takođe. Isprženo meso stavite na neki tanjir, a onda spremamo dalje.
U puter koji ste koristili sipajte seckan crni luk i dinstajte. Dok se luk dinsta u šerpu nalijte vodu, pustite da proključa, a onda posolite. Kada počne da vri dodajte testeninu po izboru i kuvajte.
U dinstan luk ubacite šampinjone i nastavite da pržite. Kada je pri kraju prženje, nalijete pavlakom za kuvanje. Posolite i spremajte dok se ne zakuva, a onda narendajte kačkavalj. Tek kada se otopio kačkavalj onda dodajte meso koje ste prethodno ispržili.
U šerpu u kojoj ste spremali pečurke i meso, sada dodajte skuvane taljatele.
Sve sjedinite kašikom. Obrok je spreman.
Prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)