NEĆETE JESTI BOLJI DORUČAK OD OVOGA: Domaće pancerote sa piletinom, uživanje za SVA čula! (FOTO)
Recept koji će vas oduševiti.
Ako imate malo vremena da se pozabavite testom, probajte pancerote po ovom receptu, i sigurno će vam se dopasti.
Sastojci za testo za pancerote:
- 1 kg mekog brašna
- 500 ml vode
- 100 ml ulja
- 2 kašike soli
- 1 kašika brašna
- 40 g svežeg kvasca ili 10 suvog
Punjenje:
- 600 - 700 g pilećeg belog mesa ili bataka otkoštenih
- 400 g šampinjona - svežih
- 100 ml ulja
- 200 ml pavlake za kuvanje
- so i biber (po ukusu, probajte na kraju)
Priprema:
U činiji pomešajte brašno i so. Kada sjedinite, rukama izmrvite kvasac. Potom tačno na mesto gde je stavljen kvasac sipajte vodu i mešajte ručnom mutilicom. Dodajte ulje pa sjedinite varjačom. Testo mesite u posudi dok ne formirate loptu, onda prelijte uljem otprilike jedna do dve kašike. Pokrijte testo kesom, a onda krpom i ostavite na toplom da naraste narednih 60 minuta.
Rernu ostavite da se greje na 40 stepeni oko pola sata. Za to vreme iseckajte pileće belo meso i pržite na vrelom ulju kako ne bi upijalo masnoću. Od začina dodajte so i biber, a onda sipajte pečurke koje ste prethodno izrendali i oprali. Kada je jelo skoro gotovo dodajte i pavlaku za kuvanje.
Testo prebacite na radnu površinu. Rastanjite ga oklagijom, a onda podelite na pet redova po četiri kockice. U sredinu testa stavite fil. Po želji dodajte kockicu kačkavalja. Testo zarolajte i pritisnite prstima kako se ne bi otvaralo.
Pržite pancerote u dubokom ulju dok ne porumene sa obe strane.
Prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)