ZBOG OVOG SASTOJKA KORICA BATAKA ĆE BITI HRSKAVA, A NIKAKO ŽILAVA: Pospete meso i uživate!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slučajno je dodala ovo na batake, ne znajući da je to dobitna kombinacija.

ZBOG OVOG SASTOJKA KORICA BATAKA ĆE BITI HRSKAVA, A NIKAKO ŽILAVA: Pospete meso i uživate!

Foto: shutterstock

Kada poredimo pileća prsa, bataci su lakši za pripremu zbog udela masti. Ono zbog čega ih mnogi mrze je mlohava pileća koža. Autorka "Jednostavnih recepata" Moli Adams otkrila je kako joj bataci uvek ispadnu hrskavi i mekani.

Foto: YouTube/Printscreen

Kako pripremiti batake, a da budu hrskavi

Pirinčano brašno

- Ja sam pileće batake pre pripreme premazala višenamenskim brašnom. Zagrejem tiganj, stavim batake, a onda ih okrećem. Stavim ih u rernu, i dok su izgledale zlatnosmeđe, koža je uvek imala ne baš idealnu gumenu teksturu. A gumeno nikada nije reč koju želite da povežete sa večerom! Kao i većina mojih omiljenih kuvarskih trikova, slučajno sam naletela na sledeću stvar.  Imala sam malu posudu od pirinčanog brašna koja je ostala od pečenja hleba. Kad sam išla da spremam večeru, posula sam je po pilećim batacima, misleći da je to višenamensko brašno - kaže ona i objašnjava da je ubrzo uvidela grešku koju je napravila:

- Odlučila sam da nastavim sa pripremom, kao da je to višenamensko brašno iako nije. Ispekla sam pileće batake na neutralnom ulju na visokoj temperaturi - volim da koristim ulje avokada ili ulje semenki grožđa. Na moje iznenađenje, koža nije mogla biti hrskavija. Tekstura je podsećala na jako dobru prženu piletinu s laganom, gotovo pahuljastom teksturom. Pileći bataci takođe su bili manje masni, jer pirinčano brašno upija mnogo manje ulja od višenamenskog brašna. Znala sam da je ovo moj novi način spremanja pilećih bataka kad su čak i ostaci ostali hrskavi!

Pržite obe strane dok ne porumene, a zatim stavite piletinu u rernu da se ispeče do kraja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (1)

Loading
Cilka

27.03.2024 11:37

Otkrila Ameriku Da je došla u Srbiju moja baba bi joj tako spremila batake