PROLEĆNI ULTRA BRZ ROLAT: Kremast fil, hrskava korica i BOŽANSTVEN DODATAK

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osvežavajući rolat koji ćete obožavati!

PROLEĆNI ULTRA BRZ ROLAT: Kremast fil, hrskava korica i BOŽANSTVEN DODATAK

Foto: YouTube/Lieblingsdesserts

Ovo je odličan predlog za rolat koji će biti dobar način da se osvežite i tokom toplih dana, a pružiće vam pravo zadovoljstvo. Sastoji se od maskarpone sira, malina i hrskave korice. Bez čokoladnih dodataka, ali podjednako ukusan.

Sastojci:

  • sok od jednog limuna
  • 5 jaja
  • 200 grama šećera u prahu + 30 grama za fil
  • 20 grama želatina
  • 500 grama maskarpone sira
  • 150 mililitara slatke pavlake
  • 250 grama malina ili nekog drugog voća

Foto: YouTube/Lieblingsdesserts

Recept za rolat sa malinama

Priprema:

Iscedite sok od jednog limuna. Belanca umutite mikserom uz dodavanje prstohvata soli. Mutite i dodajte šećer u prahu, kašiku po kašiku. Kada se sjedini sipajte sok od limuna i mutite ponovo. Ugasite mikser i dodajte želatin. Mutite sve ponovo. Fil je gotov onog momenta kada je dovoljno čvrsto da ne može da se prospe.

U pleh stavite papir za pečenje. Raporedite fil od belanaca. Zagladite ga špatulom. Stavite da se peče na 150 stepeni oko 30 minuta. Nemojte dizati temperaturu jer ne sme da izgori.

Okrenite koru naopačke i tako skinite papir za pečenje.

U 500 grama maskrpone sira dodajte 30 grama šećera u prahu. Potom, slatku pavlaku i sve umutite mikserom. Taj fil ćete koristiti za filovanje rolata. 

Ivice rolata isecite kako bi sve lepše "leglo". Špricem nanosite fil duž celog rolata. Kada ste špricem naneli fil, špatulom ga zagladite. Rasporedite oko 250 grama malina. Uz pomoć papira, rolajte. Ostavite u frižideru tri do četiri sata da se stegne. Na vrh stavite još malo fila koji ste koristili unutra, kao dekoraciju, ili preskočite taj korak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading