PECIVO SA PEČURKAMA I KROMPIROM: Recept koji će vam svi TRAŽITI, topi se u ustima!

Autor: M.O.

Lifestyle

20.04.2024

07:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savršenstvo ukusa!

PECIVO SA PEČURKAMA I KROMPIROM: Recept koji će vam svi TRAŽITI, topi se u ustima!

Foto: youtube/pritnscreen/Appetitno.TV

Slano pecivo je omiljeni obrok za mnoge ljude i može se pripremati kako za doručak, tako i za večeru. Postoje mnogi ukusni recepti za slano pecivo, a jedan od neodoljivih je onaj sa lisnatim testom punjenim nadevom od pečuraka i krompira.

Sastojci:

- 600 g lisnatog testa
- 200 g pečuraka
- 300 g krompira
- 1 crni luk
- 120 g tvrdog sira
- 2 jajeta
- 1 veza mirođije

Republika

Foto: youtube/pritnscreen/Appetitno.TV

Ovaj recept morate da probate

 


Korak 1: Priprema lisnatog testa

Prvo što treba da uradite jeste da odmrznete lisnato testo i malo ga razvucite. Zatim ga isecite na jednake trake, pa na te trake isecite kvadrate.

Korak 2: Priprema nadeva

U tiganju na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, a zatim dodajte sitno seckane pečurke. Kada luk omekša, dodajte krompir isečen na sitne komadiće, mirođiju i rendani tvrdi sir. Nakon toga, dodajte jedno jaje i sve dobro promešajte.

Korak 3: Punjenje testa

Na svaki kvadrat testa stavite malo nadeva, premažite ivice umućenim jajetom, pa preklopite tako da napravite kornet. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav nadev i testo.

Korak 4: Pečenje

Pecivo ređajte na pleh obložen pek papirom, a zatim ga premažite preostalim umućenim jajetom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 35 minuta.

Ovo slano pecivo od lisnatog testa punjeno neodoljivim nadevom od pečuraka i krompira predstavlja savršen spoj hrskavog testa i ukusnog punjenja, koji će sigurno oduševiti vaše čulo ukusa. Uživajte u pripremi i konzumaciji ovog fantastičnog jela!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading