ZAPEČEN KARFIOL IZ RERNE JE SAN SNOVA: Ne zvuči lepo, ali ukus OTKIDA, zbog ovog recepta sigurno neće biti bljutav
Možda ne zvuči ukusno, ali zapečen karfiol je preukusan.
Iako možda zapečen karfiol ne zvuči ukusno, jeste. Ako pripremite na ovaj način sigurno će vam se dopasti, a šmek jelu daju začini i preliv od jaja i kisele pavlake.
Ako kupite neki veću karfiol imaćete obrok i za više od jednog ručka.
U nastavku pogledajte recept za zapečeni karfiol iz rerne u sočnom prelivu od jaja i pavlake.
Sastojci:
- 1 veliki karfiol
- nekoliko kašika prezli
- 2,5 dcl pavlake
- začinska mešavina
- crvena slatka paprika
- jedno jaje
- 150 grama kačkavalja
Priprema:
Listove karfiola skinite, a onda isecite cvetove. U veću šerpu stavite vodu da vri. Zatim dodajte začinsku mešavinu po ukusu. Voda treba da bude začinjena da karfiol ne bi bio bljutav. Cvetove spuštamo okrenute na dole u vodu. Barite ih oko 10 minuta.
Vatrostalnu posudu pospite prezlama sa oko 4 kašike. Spremite preliv od jajeta i kisele pavlake, ako volite više preliva stavite više pavlake i dva jaja. Dodajte kašičicu vegete i malo bibera, ako volite. Izmutite ručnom mutilicom dok smesa ne postane ujednačena.
Karfiol stavite preko prezli, a onda malo kašikom ih razdvojite, da bi bio ukusniji. Premažite karfiol napravljenim prelivom. Na vrh narendajte kačkavalj. Pospite crvenom paprikom.
Od ogromnog karfiola možete i da napravite dva ručka.
Pecite u rerni na 200 stepeni oko 25 minuta dok ne dobije zlatnu boju. Služite dok je vruće, a ukusno je svakako i hladno.
Prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)