PARADAJZ SALATA U SOSU OD PAPRIKE I BELOG LUKA: Nikad jednostavnija, a ultra ukusna uz meso i pire krompir
Sočna i niskokalorična salata od paradajza, paprike, belog luka i peršuna.
Zanimljiva salata od nekoliko sastojaka obogatiće vaše jelo i generalno trpezu koju pripremate. Sigurno ćete uživati u ukusu i mirisu ove salate, a mnogima se dopada upravo zato što ima belog luka u njoj. Zbog toga neće biti mnogo jaka, ali ako se plašite toga, smanjite sa četiri na dva čena belog luka.
U nastavku pogledajte recept za salatu od paradajza, belog luka, paprike i peršuna.
Sastojci:
- jedna crvena paprika
- četiri čena belog luka
- kašika soli
- biber
- crvena začinska slatka paprika
- kašika maslinovog ulja
- tri veća paradajza
- svež paršun
Priprema:
Jednu crvenu papriku očistite od koštica i iseckajte sitno na kockice. Crvenu papriku stavite u blender i dodajte četiri čena belog luka, a može i manje. Sve sameljite ne do kašaste strukture već dok ne ostanu komadići paprike i luka. Sve prebacite u jednu činiju i dodajte punu kašiku soli u to. Kada promešate dodajte biber po ukusu. Zatim, dodajte slatku crvenu papriku punu kašiku. Sipajte i kašiku maslinovog ulja. Prelazimo na paradajz salatu. Paradajz prvo operite, a onda potom tri paradajza isecite na komadiće ili kolutove.
Prebacite paradajz u činiju, a potom preko dodajte naprevljen preliv od luka i paprike. U to naseckajte svež peršun. Salatu promešajte i uživajte!
Služite uz roštilj ili neko drugo meso, a odlična je i kao prilog uz pire krompir. Servirajte.
Prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)