PRSTE DA POLIŽEŠ! Fantastična poslastica sa keksom i filom od čokolade
Ukoliko tražite brz i jednostavan recept za vrhunski slatkiš, imamo pravu stvar za vas.
Bečka torta Lind s keksom i filom od dve vrste čokolade će zadovoljiti i najprobirljivije ljubitelje kolača.
A ovo je i odlična prilika da probate novi recept...
Kombinacija keksa i savršenog čokoladnog krema predstavlja pravu poslasticu za ljubitelje slatkiša. Ovaj recept jednostavan je za pripremu, a rezultat je ukusan kolač koji će oduševiti sve gurmane.
Sastojci:
Za koru:
400 g keksa sa kakaom,
30 ml espreso kafe,
100 g maslaca
Za krem:
400 g tamne čokolade,
450 ml slatke pavlake,
2 kašike kakaoa,
50–100 g šećera,
10 g želatina,
100 ml vode
Za glazuru:
100 g crne čokolade,
50 ml slatke pavlake,
50 g šećera
Priprema:
Prvo je potrebno izmrviti keks i pomešati ga sa espresom i istopljenim maslacem. Smesu treba mešati dok ne postane oblikovana, a po potrebi se može dodati malo vode. Zatim smesu treba staviti u kalup za tortu i izravnati je.
Želatin treba staviti na paru oko 10 minuta da se zgusne, a zatim ga dodati u rastopljenu čokoladu. Umutiti slatku pavlaku sa šećerom u gust krem i dodati joj čokoladnu smesu, pažljivo mešajući. Tortu treba staviti u frižider na jednu noć da se stegne.
Ovaj recept predstavlja jednostavan način pripreme ukusne poslastice koja će obradovati sve ljubitelje čokolade i keksa.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)