OVO SIGURNO NISTE PROBALI: Posna Švarcvald torta, poslastica koja će vas oduševiti!
Ako ste ljubitelj Švarcvald torte, nećete moći da odolite njenom posnom izdanju.
Švarcvald torta je jedan od klasičnih kolača koji oduševljava svojim bogatim ukusom i sočnim slojevima. Ako ste ljubitelj ovog slatkog zadovoljstva, priprema posne verzije će vas sigurno oduševiti. Uz jednostavne sastojke i malo truda, možete napraviti posnu varijantu ove omiljene poslastice.
Za kore:
- 300 g šećera
- 4 dl vode
- 8 kašika brašna
- 2 kašike kakaa
- 4 kašike ulja
- 3 kašike džema
- 2 kašičice sode bikarbone
Za fil:
- 600 g višanja
- 300 g šećera
- 1 dl vode
- 300 g posnog šlaga
- 100 g bele posne čokolade
Priprema:
1. U velikoj šerpi otopite šećer u vodi, zatim dodajte ulje, brašno pomešano sa sodom bikarbonom, kakao i džem.
3. Pecite kore jednu po jednu, svaku po 20 minuta, na 180 stepeni.
Priprema fila:
1. Skuvajte višnje sa šećerom i vodom, dok ne dobijete gust sirup.
2. Skuvane višnje ocedite.
3. Na prvu koru poređajte skuvane i oceđene višnje, sačuvajte nekoliko višanja za dekoraciju.
4. Posni šlag umutite sa vodom, a u trećinu dodajte čašu ohlađenog soka od kuvanih višanja.
5. Premažite višnje slojem posnog šlaga, pa prekrijte drugom korom.
6. Ponovno nanesite sloj posnog šlaga na drugu koru, pa prekrijte trećom korom.
7. Na kraju, celu tortu premažite ostatkom posnog šlaga.
8. Po želji, dekorišite tortu sa nekoliko višanja i rendanom posnom čokoladom.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)