ČOKOLADNA KEKS TORTA - PRAVA STARINSKA: Recept koji ćete obožavati, ovo su spremale naše bake
Ekstrakt ruma daće ovoj torti posebnu čar.
Čokoladna keks torta osvojiće i vaše srce. Starinska poslastica sprema se od nekoliko sastojaka, a ukus se prepričava. Potrebno vam je malo iskustva da torta bude posložena kako bi trebalo, ali pratite sledeće korake i sigurno će vam uspeti.
Sastojci:
- 64 komada keksa (500g)
- 2 pudinga od vanile
- 30 g gustina
- 100 g šećera
- 10 g vanilinog šećera
- litar mleka
- 200 g maslaca
- 100 g čokolade
- 50 g šlaga
- 200 ml mleka
- 4-5 kapi ekstrakta ruma
- čokoladne mrvice
Priprema:
U dva pudinga od vanile dodajte dve kašike gustina, a mešajte sve dok budete dodavali mleko. Oko 500 mililitara mleka sipajte u šerpu, dodajte 100 grama kristal šećera i kesicu vanilin šećera. Stavite na ringlu da se kuva, a kada se zakuva dodajte puding. Sve vreme mešajte i kuvajte dok se puding ne oformi. U vreo puding dodajte čokoladu i mešajte ručnom mutilicom dok se čokolada ne sjedini. Umutite mikserom maslac, a onda postepeno dodajte puding i mutite sve. Kada ste sjedinili, dodajte dve kašike umućenog šlaga. Ponovo sve sjedinite.
U 200 mililitara hladnog mleka dodajte ekstrakt ruma. Sjedinite kašikom. Keks namočite u mleko i rum. Podlogu od 16 komada stavite na dno, a onda pet kašika fila. Tako filujte dok ne potrošite keks i fil, a tortu završite filom.
Na vrh stavite čokoladne mrvice.
Ostavite oko dva sata u frižideru da se stegne, a nakon toga možete služiti gostima.
Prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)