SAVRŠENE ZA LETO: Sočne tikvice sa kačkavaljem, paradajzom i jajima
Kada je vrućina, niko ne želi teške obroke, a tikvice su uvek sjajan izbor.
Ovoga puta vam predlažemo varijantu sa kačkavaljem i jajima.
Sastojci:
2 velike ili 3 srednje tikvice, prepolovljene po dužini
130 g prezli
80 g rendanog kačkavalja
½ čena belog luka, sitno iseckanog
60 g čeri paradajza isečenog na četvrtine
2 kašičice limunove kore
2 kašike svežih listova majčine dušice
30 g oraha
Maslinovo ulje, za pokapati
Morska so
Sveže mleveni biber
Priprema:
Da biste napravili ove punjene tikvice, prvo zagrejte rernu na 250°C i obložite pleh papirom za pečenje. Zatim izdubite unutrašnjost tikvica, ostavljajući debljinu od oko 1,5 cm oko ivica. Stavite ih isečenom stranom nagore na lim za pečenje.
Zatim, napravite fil tako što ćete izvađenu unutrašnjost tikvica staviti u cediljku i iscediti višak vode. Iseckajte je i prebacite u činiju, pa dodajte jaje, prezlu, kačkavalj, beli luk, paradajz, limunovu koru, majčinu dušicu, orahe i so. Sve dobro promešajte dok se ne sjedini.
Napunjene tikvice prelijte maslinovim uljem i pospite solju i biberom. Kašikom sipajte fil u tikvice i pecite 16 do 18 minuta ili dok se fil ne stegne i ne dobije zlatnosmeđu boju i hrskavu teksturu odozgo.
Ovaj recept je sjajan način da se iskoriste tikvice na ukusan i zdrav način, a kombinacija začina, oraha i kačkavalja daje punjenim tikvicama bogat ukus i teksturu.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)