ZAPEČENA BORANIJA IZ RERNE: Jelo kom ne možete reći "ne", svima se sviđa!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jelo koje uvek oduševi ukusom.

ZAPEČENA BORANIJA IZ RERNE: Jelo kom ne možete reći "ne", svima se sviđa!

Foto: YouTube/Kuhinja Sunčane Staze

Današnji predlog za ručak je zapečena boranija. Jelo koje nije prejako kada je napolju vrućina, a ne oduzima previše vremena. Recept je jednostavan, a u pripremi ćete uživati.

Pogledajte pripremu za zapečenu boraniju u rerni.

Sastojci:

  • 3 manje glavice crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 100 grama mesnate slanine
  • 2 čena belog luka
  • svež peršun i mirođija
  • 1 kašika crvene začinske paprike
  • 500 grama žute boranije
  • so i biber po ukusu
  • 3 jaja 
  • 100 grama kisele pavlake

Foto: YouTube/Kuhinja Sunčane Staze

Recept za zapečenu boraniju

Priprema:

Sitno, na kockice, naseckajte crni luk i šargarepu. Takođe, naseckajte sitno slaninu, beli luk, peršun i mirođiju. U tiganj sipajte malo ulja da se zagreje. Potom, dodajte šargarepu, luk i slaninu. Pržite dok slanina ne pusti svoje sokove, a luk i šargarepa ne dobiju zlatnu boju. Dok se to prži u povrće dodajte kašiku crvene začinske paprike. Dodajte 500 grama žute boranije. Po ukusu sipajte so i biber. Dinstajte oko 15 minuta. Dolijte malo vode i kuvajte tako još 20 minuta dok boranija ne omekša.

Nakon 20 minuta dodajte sitno seckan beli luk, mirođiju i peršun. Sjedinite.

U dublju posudu razbijte tri jaja, 100 grama kisele pavlake i 250 mililitara mleka. Posolite i dobro razmutite ručnom mutilicom. Dodajte kiselu pavlaku. Tek na kraju dodajte mleko i ponovo sve sjedinite.

U vatrostalnu posudu stavite boraniju, a preko izlijte pripremljenu smesu. Pecite pola sata na 180 stepeni.

Prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading