ZAPEČENA BORANIJA IZ RERNE: Jelo kom ne možete reći "ne", svima se sviđa!
Jelo koje uvek oduševi ukusom.
Današnji predlog za ručak je zapečena boranija. Jelo koje nije prejako kada je napolju vrućina, a ne oduzima previše vremena. Recept je jednostavan, a u pripremi ćete uživati.
Pogledajte pripremu za zapečenu boraniju u rerni.
Sastojci:
- 3 manje glavice crnog luka
- 2 šargarepe
- 100 grama mesnate slanine
- 2 čena belog luka
- svež peršun i mirođija
- 1 kašika crvene začinske paprike
- 500 grama žute boranije
- so i biber po ukusu
- 3 jaja
- 100 grama kisele pavlake
Priprema:
Sitno, na kockice, naseckajte crni luk i šargarepu. Takođe, naseckajte sitno slaninu, beli luk, peršun i mirođiju. U tiganj sipajte malo ulja da se zagreje. Potom, dodajte šargarepu, luk i slaninu. Pržite dok slanina ne pusti svoje sokove, a luk i šargarepa ne dobiju zlatnu boju. Dok se to prži u povrće dodajte kašiku crvene začinske paprike. Dodajte 500 grama žute boranije. Po ukusu sipajte so i biber. Dinstajte oko 15 minuta. Dolijte malo vode i kuvajte tako još 20 minuta dok boranija ne omekša.
Nakon 20 minuta dodajte sitno seckan beli luk, mirođiju i peršun. Sjedinite.
U dublju posudu razbijte tri jaja, 100 grama kisele pavlake i 250 mililitara mleka. Posolite i dobro razmutite ručnom mutilicom. Dodajte kiselu pavlaku. Tek na kraju dodajte mleko i ponovo sve sjedinite.
U vatrostalnu posudu stavite boraniju, a preko izlijte pripremljenu smesu. Pecite pola sata na 180 stepeni.
Prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)