KAO DA STE NA MORU: Hrskavi oslić u pivskom testu!

Autor:

Lifestyle

20.06.2024

07:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uživanje u morskim specijalitetima može biti još veće kada se spojite sa jedinstvenim sastojcima kao što je pivo.

KAO DA STE NA MORU: Hrskavi oslić u pivskom testu!

Foto: shutterstock

Oslić u pivskom testu je pravi primer kako jednostavni sastojci mogu stvoriti neodoljivo jelo.

Ovaj recept kombinuje lagan i hrskav pivski premaz sa sočnim filetima oslića, stvarajući savršenu kombinaciju ukusa. Bilo da pripremate obrok za posebnu priliku ili želite da iznenadite svoje najdraže na svakodnevnoj večeri, oslić u pivskom testu će sigurno biti hit na vašem stolu.

Sastojci:

  • 400 g fileta oslića
  • 120 g brašna
  • 100 ml piva
  • 1 jaje
  • 1 belance
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • 1 kašičica soli

Potrebni sastojci za ovaj recept su veoma jednostavni: so, brašno, jaja, pivo i, naravno, oslić. Kombinacijom ovih sastojaka, uz dodatak umućenog belanceta, dobija se glatko testo koje će obaviti svaki komad ribe. Nakon što se riba posoli, umoči u testo i prži na zagrejanom ulju, dobijaju se hrskavi komadi oslića spremni za posluživanje.

Foto: shutterstock

Hrskava riba sa pivom

Tajna hrskavosti

Ključni momenat ovog recepta je upravo u pivskom premazu koji daje posebnu hrskavost ribi. Kada se riba umoči u testo od piva i brašna, a zatim prži na ulju, nastaje savršena kombinacija hrskavog spoljašnjeg sloja i sočnog unutrašnjeg dela. Ovo jelo je prava poslastica za ljubitelje hrskave ribe.

Ukusna i zabavna priprema

Priprema oslića u pivskom testu je ne samo ukusna, već i zabavna aktivnost. Proces umakanja ribe u testo i prženja na ulju može biti sjajan način da uživate u kuvanju i da istovremeno pripremite neodoljiv obrok za svoje najdraže.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading