OVAKO SE PRAVILNO LJUŠTE BANANE, A CEO ŽIVOT RADIMO POGREŠNO! Sigurno niste čuli za ovaj trik

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Morate probati ovaj trik!

OVAKO SE PRAVILNO LJUŠTE BANANE, A CEO ŽIVOT RADIMO POGREŠNO! Sigurno niste čuli za ovaj trik

Foto: Shutterstock

Banane

Banane su bez sumnje jedno od najomiljenijih voća među stanovništvom Srbije. Osim što se konzumiraju sirove, često se koriste i u kulinarstvu, kozmetici, pa čak i u baštovanstvu. Međutim, iako smo mislili da znamo sve o ljuštenju banana, jedno otkriće je promenilo način na koji pristupamo ovom voću.

Pravilan način ljuštenja banane

Da, dobro ste pročitali - postoji pravilan način ljuštenja banane. Umesto tradicionalnog otvaranja kod peteljke, ispostavilo se da je efikasnije i lakše ljuštiti bananu odozdo prema gore. Na taj način izbegava se rizik od istiskivanja i gnječenja voća, pružajući jednostavniji i čistiji proces.

Neobične metode pripreme banane

Osim revolucionarnog otkrića prilikom ljuštenja, postoje i neobični načini pripreme ovog voća. Jedan od njih uključuje sečenje banane na četiri dela, stvarajući posebne kriške slične rezanoj dinji. Takođe, postoji i metod za ljuštenje nezrele banane koji uključuje prelom na pola i uklanjanje kore oštrim nožem, prenosi "Najzena".

Foto: Shutterstock

Kako se pravilno ljušte banane


Višestruka upotreba banane

Nije samo unutrašnjost banane ono što je korisno - čak i kora može imati različite namene. Pored konzumiranja, kora se može koristiti kao maska za lice ili kao odlično đubrivo za povrće. Ovo čini banane ne samo ukusnim voćem, već i korisnim proizvodom za svakodnevnu upotrebu.

Inače, ovo voće vole mnogi, a zbog svog ukusa je definitivno broj jedan kako među mališanima, tako i među odraslima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading