KARDIOLOG VEČERA OVA ČETIRI OBROKA I TAKO ČUVA TELO OD MOŽDANOG UDARA: Testenina je uz ovakvu pripremu i NAJUKUSNIJA, a istraživanja pokazuju da od ovog nema zdravije!
Kardiolog je podelio šta sprema za večeru i tako održava telo zdravim.

Foto: Unsplash/ Phil Hei
Doktorka Elizabet Klodas istakla je da je ishrana jedan od najvažnijih faktora za održavanje niskog nivoa holesterola i zdravlja srca.
Prema The American Heart Association, "ishrana zdrava za srce" važna je za kontrolu krvnog pritiska i smanjenje rizike od srčanog i moždanog udara. To uključuje smanjenje unosa crvenog mesa i konzumiranje voća, povrća i celovitih žitarica.
Ona sledi “biljnu ishranu" što znači da jede uglavnom vegansku hranu, ponekad ribu, a povremeno meso. Zaključila je da što se više udubljuje u informacije o ishrani i kardiovaskularnim bolestima, to više veruje da je celovita biljna ishrana odgovor na pitanje o zdravom srcu. Ipak, upozorava da veganska ishrana nije za svakoga jer nije uvek realna i ne osećaju se svi dobro.

Foto: shutterstock
Povremeno jede i nezdravo
Ona ističe da nekada voli da pojede i čips, pomfrit ili sladoled. To je obično jednom mesečno.
Za "Insajder" progovorila o tome šta sprema za večeru kako bi održala srce zdravim.
Ogromna salata
U salati ima povrća, bobičastog voća i svega što joj je u "glavi i frižideru". Dodaje i dimljeni losos, a preliva je maslinovim uljem i sirćetom.
Istraživanja sugerišu da veganska ishrana može smanjiti rizike od srčanog i moždanog udara pogotovo u srednjim godinama, te sniziti nivo holesterola kod žena u postmenopauzi, smanjujući rizik od srčanih bolesti.

Foto: youtube/printscreen-Joanna Cismaru
Losos sa povrćem
Losos jede uz povrće ili testeninu, a povremeno ga zameni piletinom, ali retko. Konzumiranje ribe ključni je deo mediteranske ishrane za koju istraživanja pokazuju da štiti naše kardiovaskularno zdravlje.
Zapečena testina sa umakom od paradajza i škampima
Ona ima recept u kom se testenina prelije umakom od paradajza, bosiljkom i škampima, a zatim zapeče. Za trenutke kada je u žurbi, ima spreman sos koju može staviti zajedno sa testeninom i škampima kako bi napravila laganu večeru.

Foto: pixabay.com
Meso
Kad jede meso, bira piletinu ili ponekad govedinu, na primer u čiliju. Ovo su vrste hrane koje biste i vi mogli da spremite za večeru. Ipak, istakla je da za nju meso nije tako privlačno, ali da ga sprema povremeno.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)