DVE VOĆKE NA DAN ZAMENJUJU VITAMIN C: U zabludi smo da je POMORANDŽA broj jedan za imunitet, ojačajte zdravlje prirodnim putem!
Sada je idealan period da počnete ovo voće da konzumirate.
Kada je vreme ovako hladno, svima je cilj da podignu imunitet i ojačaju svoje zdravlje. Postoje razni načini za to, za mnoge se smatra da su i precenjeni.
Ipak, unos C vitamina je poželjan
Kada je reč o unosu vitamina C, većina ljudi prvo pomisli na pomorandže ili suplemente. Međutim, nova studija otkriva da je kivi zapravo voće sa najvećom količinom vitamina C po gramu. Konzumiranje dva kivija dnevno tokom šest nedelja može značajno povećati unos askorbinske kiseline za 150 mg dnevno, što može eliminisati potrebu za dodatnim suplementima.
Imunološki sistem i zdravlje!
Dr Laura Purdi, lekar opšte medicine, ističe da jačanje imunološkog sistema igra ključnu ulogu tokom sezone prehlade i gripa, te da kivi može pomoći u zaštiti od virusnih infekcija. Osim visokog sadržaja vitamina C, kivi je takođe bogat vlaknima, što dodatno doprinosi poboljšanju kvaliteta ishrane i zdravlja, prenosi "Health".
Istraživanje koje je obuhvatilo 24 zdrava muškarca u dobi od 25 do 60 godina bez određenih zdravstvenih problema pokazalo je obećavajuće rezultate. Konzumiranje kivija u navedenoj količini nije izazvalo neželjene reakcije na njihov metabolizam, osim ako nisu alergični na ovo voće.
Dodatna prednost konzumiranja kivija je ta što manje doze vitamina C lakše se apsorbuju u organizmu u poređenju sa jednom velikom dozom, kao što je slučaj sa suplementima. Savetuje se da kivi bude deo svakodnevne ishrane, a može se jesti kao deo užine ili deserta, zajedno sa drugim vrstama voća i povrća bogatih vitaminom C.
BONUS VIDEO:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)