VAŽNO ZA SVE KOJI PUTUJU U CRNU GORU! Potpuna obustava saobraćaja na ovoj deonici u naredna 4 dana!

Autor:

Putovanja

24.06.2024

10:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompanija je tražila privremenu obustavu zbog rascepa stenske mase u okviru sanacije kritične tačke "Sokolovina" na ovom putnom pravcu.

VAŽNO ZA SVE KOJI PUTUJU U CRNU GORU! Potpuna obustava saobraćaja na ovoj deonici u naredna 4 dana!

Foto: Shutterstock

Uprava za saobraćaj Crne Gore nedavno je donela rešenje o potpunoj obustavi saobraćaja na putu Đurđevića Tara - Mojkovac u periodu od 26. do 28. juna. Ova odluka usledila je nakon zahteva jedne kompanije, koja je tražila privremenu obustavu zbog rascepa stenske mase u okviru sanacije kritične tačke "Sokolovina" na tom putnom pravcu.

Izvođač radova preuzeo je odgovornost da za vreme obustave saobraćaja postavi odgovarajuću saobraćajnu signalizaciju kako bi učesnike u saobraćaju blagovremeno obavestila o potpunoj obustavi. Takođe, prema rešenju Uprave za saobraćaj, kompanija je dužna da na vreme upozori sve učesnike u saobraćaju o promeni režima saobraćaja u navedenom terminu.

Kada se nađeš u saobraćajnoj gužvi, može biti frustrirajuće, ali postoje neki koraci koje možeš preduzeti da olakšaš situaciju:

Ostanite smireni: Panika i nervoza neće pomoći situaciji. Ostanite smireni kako biste mogli jasnije razmišljati.

Ostanite informisani: Koristite navigacione aplikacije poput Google Maps-a ili Waze-a kako biste dobili informacije o saobraćaju i mogućim alternativnim rutama.

Tražite alternativne rute: Ako ste zaglavljeni u gužvi na glavnoj putanji, pokušajte pronaći sporedne puteve ili alternativne rute koje vas mogu odvesti do vašeg odredišta brže.

Podesite svoje planove: Ako shvatite da ćete biti kasni zbog gužve, obavestite ljude ili organizacije s kojima imate zakazane susrete ili obaveze.

Održavajte razmak: Čak i u gužvi, važno je održavati bezbednosni razmak između vozila kako biste izbegli nezgode ako se situacija iznenada promeni.

Podesite se na zabavu ili obrazovanje: Ako ste zaglavljeni u saobraćajnoj gužvi i ne možete ništa da učinite, iskoristite tu priliku da slušate audioknjige, podcaste, muziku ili da se informišete o nečemu što vas zanima putem interneta.

Budite strpljivi: Na kraju, budite strpljivi. Saobraćajne gužve su deo urbanih života, iako mogu biti frustrirajuće, one su obično privremene.

(Telegraf)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading