LEŽALJKE I DO 40 EVRA! Crnogorci rešili da nam "ODERU KOŽU S LEĐA" - cene na plažama PAPRENE

Autor:

Putovanja

11.07.2024

07:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Letovanje će vas koštati ko Svetog Petra kajgana.

LEŽALJKE I DO 40 EVRA! Crnogorci rešili da nam "ODERU KOŽU S LEĐA" - cene na plažama PAPRENE

Foto: youtube.com/printscreen

Turisti iz Srbije koji planiraju letovanje na crnogorskom primorju ove godine trebalo bi da budu spremni na veće troškove u poređenju sa prethodnim godinama. Tradicionalno skuplji gradovi poput Budve i Kotora nameću se kao mesta gde će turisti morati izdvojiti više novca, dok su cene u Baru, Porto Montenegru, Tivtu, Herceg Novom i Ulcinju nešto pristupačnije.

Cene hrane, smeštaja i iznajmljivanja ležaljki su čak i duplo više u sezoni nego u predsezoni. Naprimer, iznajmljivanje običnih ležaljki u Budvi košta od 10 evra, dok najluksuzniji komplet može koštati i do 40 evra za dan. Piće na plaži takođe nije jeftino, sa cenama kafe i piva koje se kreću od 2,5 do 3,9 evra, dok kokteli koštaju od sedam evra pa naviše. Za turiste željne nečeg za grickanje, pica na plaži košta od 10 do 14 evra.

Manji marketi u jeku sezone često podižu cene robe, pa toalet papir pakovanje od deset rolni može koštati od 2,5 evra pa naviše, dok se prašak za veš može naći po ceni od šest evra i više. Cena hleba se kreće od 0,7 evra pa naviše, dok se cena voća i povrća razlikuje u zavisnosti od mesta gde se vrši kupovina.

Mnogi turisti su bili šokirani ovim povećanjima cena u odnosu na prethodne sezone, čak i u poređenju sa cenama u prvoj polovini juna. Mnogi su primetili da su kafa i piće na plaži duplo jeftiniji u junu, što ukazuje na značajno povećanje cena tokom meseca dana. Ipak, postoje i oni koji smatraju da su cene korektne i da nema velike razlike u odnosu na njihovu zemlju porekla.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
Sanja

11.07.2024 15:14

Цене у маркетима(Идеа) су ниже него у Србији. А ко жели да буде послужен док се излежава на плажи и треба да плати.

Classic

11.07.2024 19:43

Koliko neko treba da bude glup da ode kod pećinskih smradova , na kupanje u fekalijama ?