DOSADNI, PRECENJENI I SA NESNOSNOM GUŽVOM: Korisnici mreže presudili, ovih OSAM evropskih gradova su za VEČNO IZBEGAVANJE!

Autor:

Putovanja

21.09.2024

13:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neki već duže vreme nose epitet gradova u kojima ama baš ništa nema da se radi, a neki će vas sa spiska jako iznenaditi

DOSADNI, PRECENJENI I SA NESNOSNOM GUŽVOM: Korisnici mreže presudili, ovih OSAM evropskih gradova su za VEČNO IZBEGAVANJE!

Foto: Tanjug/AP

"Hiljadu ljudi, hiljadu ćudi". To svi znamo, isto važi i kada su u pitanju turisti.

Jednima će se Rim dopasti kao nijedan drugi grad, a drugi će reći da nije "ništa posebno". Isto je i sa Parizom, Londonom...

Korisnici Reddita presavili su tabak rešivši da saznaju koji su to gradovi Evrope u kategoriji onih za "večno izbegavanje", iako su na dobrom glasu.

1. BRATISLAVA, SLOVAČKA

Ubedljivo na prvom mestu nalazi se već duže vreme prestonica Slovačke, Bratislava.

Najveći broj Redditovaca opisuje ga kao "mrtav" i "dozlaboga" dosadan grad koji osim dve, tri statue u centru nema baš ništa što je vredno posete.

2. FIRENCA, ITALIJA

Gigant u svetu umetnosti, grad koji se prosto mora videti i doživeti, dospeo je širom interneta na crnu listu zbog nesnosnih gužvi. 

Uostalom Firenca je prvi grad u Italiji po količini turista u odnosu na broj stanovnika!

"Sve što Firenca nudi može se videti na internetu. Osim statue Davida nema šta toliko mnogo vredno", "Mnogo izvikan grad, naročito most Ponte Vekio", samo su neki od komentara.

3. BAZEL, ŠVAJCARSKA

Svetski putnici ga opisuju kao raj za oči, naročito ako volite šetnje pored reke Rajne, ali isti ti ljudi naglašavaju da je grad raj i za penzionere koliko je mrtav.

"Uveče u širem centru nigde ne možete čuti muziku ili žamor. Sve zamre, nikog nema. Užas", piše jedan korisnik Reddita.

4. OSLO, NORVEŠKA

Oslo je veliko razočaranje za mnoge putnike jer drugi gradovi u Norveškoj poput Bergena ili Stevangera nude više sadržaja a i realno su lepši. 

"Mnogo je skup grad, ali mnogo. Za te pare radije ću ići na Mediteran i uživati 100 puta više", konstatuje jedan Redditovac.

5. BARSELONA, ŠPANIJA

Evo jednog iznenađenja na listi. Grad u koji se kune pola srpskih turista na listi je zbog lopova, prevaranata kojih je pun.

"Džaba joj sve atrakcije i lepota ako moram da 24 sata dnevno pazim na torbu i gledam da me prodavci na ulici ne prevare", pišu Redditovci.

6. BRISEL, BELGIJA

"Užas! Prljaviji grad nisam videla. I smrdi na svakom koraku", ovaj opis na Redditu nažalost sve više odgovara prestonici Belgije.

Pritom, mnogi u komentarima naglašavaju da iako je prestonica i Evrope u Briselu se ne osećaju sigurno, naročito uveče.

7. DUBROVNIK, HRVATSKA

"Velika gužva, preskup je i prepun turista. Nemaš gde popodne da sedneš, svi su restorani puni", samo su neki od komentara na ponos hrvatskog turizma.

8. VENECIJA, ITALIJA

Grad koji se sve češće spominje u negativnom kontekstu. Na prvom mestu zbog neverovatnih gužvi, potom zbog preskupe hrane i usluge gondolijera a onda i zbog takse koja se sve više naplaćuje na ulazu u grad.

"Više ne idem u Veneciju. Nikad. Najveće razočaranje u mom životu".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading