"ZDRAVO! POSTAVLJENE SU BOMBE, NIKO NEĆE PREŽIVETI": Avio-kompanija dobila jezivu dojavu za PET AVIONA!

Autor:

Putovanja

19.10.2024

13:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U pitanju su veoma prometne i popularne vazdušne linije

"ZDRAVO! POSTAVLJENE SU BOMBE, NIKO NEĆE PREŽIVETI": Avio-kompanija dobila jezivu dojavu za PET AVIONA!

Foto: pixabay.com

Avio-kompanija Delta erlajns suočila se sa ozbiljnom pretnjom nakon što se na mreži Iks pojavila objava u kojoj se tvrdi da su u pet njenih aviona postavljene bombe, uz upozorenje da "niko neće preživeti".

- Zdravo. Postavljene su bombe u pet vaših aviona. Niko neće preživeti - naveo je korisnik naloga "adamlanza111" na mreži Iks, preneo je britanski list Dejli ekspres.

Avioni koji se pominju u pretnji uključuju avione na letovima DL20 od Sijetla do Londona, DL3 iz Los Anđelesa ka Londonu, DL8 iz Los Anđelesa ka Tokiju, DL27 iz Atlante ka Seulu i DL32 iz Atlante ka Londonu.

Kako je naveo pomenuti list, ta pretnja je usledila nakon incidenta koji se dogodio ranije ovog meseca kada su borbeni avioni RAF pozvani da presretnu putnički avion Er Indija nakon što je "boing" 777-300 prijavio bombu.

Avion, koji je leteo iz Mumbaja ka Londonu, kružio je iznad Norfolka pre nego što su ga presreli avioni "tajfun".

Nakon što je avion zadržan iznad istočnog Londona zbog gužve u vazdušnom saobraćaju, sleteo je oko sat i po vremena kasnije.

Kad smo kod dojava o bombama, Opštinski sud u Sarajevu je umesto mera pritvora, odredio je privremeni smeštaj za dvojicu maloletnika, koji su uhapšeni zbog sumnji da su lažno dojavljivali bombe u školama i drugim institucijama u Kantonu Sarajevo.

Oni će biti smešteni u Javnoj ustanovi "Odgojni centar", potvrdila je za sarajevsku N1 tv. portparol Tužilaštva sarajevskog kantona Azra Bavčić.

- Dvojica maloletnika su više od 10 puta dojavljivali bombe na području Kantona Sarajevo. Privremeni smeštaj može trajati do 16. novembra ili do druge odluke suda - kazala je Bavčić.

Juče je priveremeni smeštaj određen još jednom maloletniku, zbog sumnje da je slao lažne dojave o podmetnutim bombama čak 49 puta.

Na juče održanom sastanku u kantonalnoj vladi povodom lažnih dojava o bombama u školama zaključeno je da se od roditelja uhapšenih maloletnika traži nadoknada štete.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading