REMI HRVATSKE I ALBANIJE: Hrvatima visi o koncu plasman u nokaut fazu!

Autor:

Sport

19.06.2024

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Albanci došli do boda.

REMI HRVATSKE I ALBANIJE: Hrvatima visi o koncu plasman u nokaut fazu!

Foto: Tanjug/AP

Reprezentacije Hrvatske i Albanije remizirale su rezultatom 2:2 u okviru drugog kola Gurpe B na Evropskom prvenstvu.

Hrvatska fudbalska reprezentacija imala je izazovnu utakmicu protiv Albanije, koja je obeležena dinamičnom igrom i nekoliko neočekivanih preokreta. Iako su Hrvati dominirali na terenu tokom prvog poluvremena, Albanija je uspela da izjednači u poslednjim minutima meča, donoseći veliko uzbuđenje navijačima.

Hrvatska je započela utakmicu snažno i samouvereno, ali je Albanija uspela da iznenadi protivnika postigavši gol u prvom delu meča. Oštar centaršut sa leve strane pronašao je put do mreže Hrvatske, dok su hrvatski štoperi bili nemoćni da spreče suparnički pogodak.

Nakon što je primila gol, Hrvatska je nastavila da napada, ali su imali težak zadatak da se vrate u meč. U drugom poluvremenu, Hrvatska je imala nekoliko šansi za postizanje gola, ali su se suočili sa čvrstom odbranom Albanije i izuzetnim intervencijama albanskog golmana.

Usledila su dva brza gola Hrvatske, koji su doneli nadu njihovim navijačima, ali je Albanija uspela da izjednači u poslednjim trenucima meča, što je izazvalo iznenađenje i razočaranje među hrvatskim igračima i navijačima.

Iako je utakmica završena nerešenim rezultatom, Hrvatska je pokazala svoju upornost i borbu tokom meča. Ovaj neočekivani ishod postavlja ih pred izazov u narednom susretu sa Italijom, ali će svakako biti motivisani da pokažu svoje najbolje fudbalske veštine.

TOK MEČA

Drugo poluvreme:

95. minut - GOL! Albanci dolaze do izjednačenja.

93. minut - Pokušali su nekoliko puta Albanci da upute udarac u velikoj gužvi pred golom Hrvatske. Na kraju je dosuđen faul u napadu jer je Daku uz loptu kopačkom zakačio i protivnika.

76. minut - GOL! Hrvatska vodi! Imala je Hrvatska sada sreće. Đasula je postigao autogol nakon povratne lopte Budimira i udarca Sučića.

74. minut - GOL! Hrvatska je stigla do izjednačenja preko Andreja Kramarića.

64. minut - Menjaju i Albanci, Asani je ustupio mesto Seferiju.

54. minut - Udarac Kovačića, završio je u naručju golmana Albanije.

Selektor Hrvata Zlatko Dalić je napravio dve promene na startu nastavka! Ušli su Majer i Brozović, dok su u svlačionici ostali Sučić i Pašalić.

46. minut - Krenuo je drugi period meča Hrvatska - Albanija.

Prvo poluvreme:

45. minut - KRAJ PRVOG DELA.

31. minut - Aslani je šutirao iz odlične pozicije. Lopta je prošla pored defanzivnih igrača Hrvatske uz njihovu lošu reakciju, a golman Vatrenih je fantastično reagovao i tako sprečio drugi gol Albanije.

29. minut - Fenomalna prilika za Albance, Hisaj je uputio razoran udarac. Naleteo je fudbaler Lacija na "drugu loptu", odnosno na odbitak nakon centaršuta Asanija i "uhvatio" volej. Lopta je letela velikom brzinom i završila preko gola.

26. minut - Centarfor Hrvatske je šutirao glavom nakon centaršuta Majera sa leve strane. Nije bila loša pozicija, ali lopta je završila preko gola.

20. minut - Šansa za Hrvate preko Šutala. Potrudio se defanzivac Hrvatske, krajnjim naporom stigao da izbaci loptu iz nogu Bajramija koji je jurio u kontranapadu prema golu Livakovića. Odmah je Hrvatska krenula u napad, a Marcelo Brozović je sa dvadesetak metara udaljenosti uputio prvi šut za Hrvatsku ka golu protivnika. Lopta je otišla pored gola.

15. minut - Albanci se ne predaju, ponovo prete. Bajrami je šutirao, Livaković odbranio, a nakon udarca iz ugla nije bilo veće opasnosti po gol Hrvata.

11. minut - GOOOL! Albanija vodi protiv Hrvatske! Nakon centaršuta Asanija, Ćazim se odlično snašao u kaznenom prostoru i glavom smestio loptu u mrežu.

 

 

Oba tima su poražena na početku EVRO, ali će imati priliku da pokažu svoje veštine i snagu u ovom susretu.

Ovo će biti prva međusobna utakmica između Hrvatske i Albanije na bilo kom takmičenju. Pored Albanije, Hrvatska se do sada nije susrela ni sa Farskim ostrvima, ni sa Luksemburgom, ni sa Crnom Gorom na fudbalskom terenu. Očekuje se da će ova istorijska utakmica privući pažnju fudbalskih entuzijasta širom Evrope.

Hrvatska je poražena od Španije rezultatom 3:0, dok je Italija savladala Albaniju sa 2:1. Oba tima će želeti da se oporave od prvih poraza i da ostvare pobedu kako bi popravili svoj plasman na tabeli.

Hrvatski i albanski navijači ulaze na stadion u Hamburgu, stvarajući uzbuđenje i napetost pred početak utakmice. Atmosfera je nabijena emocijama dok se očekuje početak meča. Do početka utakmice ostalo je još malo vremena, a ljubitelji fudbala širom sveta sa nestrpljenjem očekuju da vide kako će se ovaj istorijski susret odvijati na terenu.

 

 

Albanski navijači su privukli pažnju političkim porukama na Evropskom prvenstvu, a ovog puta njihova pažnja je usmerena ka Grcima. Njihova strast i predanost fudbalskom timu, praćena političkim porukama, čini atmosferu oko utakmica zanimljivom i neobičnom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading