KLUB OSUDIO SRAMAN POTEZ ALBANCA! Rusi OSUDILI provokatora koji je SKANDIRAO protiv Srbije!

Autor:

Sport

20.06.2024

14:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odmah su se oglasili saopštenjem.

KLUB OSUDIO SRAMAN POTEZ ALBANCA! Rusi OSUDILI provokatora koji je SKANDIRAO protiv Srbije!

Foto: www.profimedia.rs

Fudbalski klub Rubin iz Kazanja oštro je osudio nedolično ponašanje svog fudbalera Mirlinda Dakua na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, nakon utakmice Albanije sa Hrvatskom.

Albanski provokator je preuzeo megafon i uputio prostačke uvrede ka reprezentacijama Srbije i Severne Makedonije, izazvavši time negativne reakcije kako javnosti, tako i zvaničnika iz drugih fudbalskih saveza.

Iz pres-službe kluba Rubin stiglo je saopštenje koje jasno osuđuje ovakvo ponašanje, ističući da klub ne podržava uvredljive akcije ili gestove. Takođe, tim iz Kazanja ističe da, iako je igrač bio na raspolaganju reprezentaciji, duboko žale zbog ovakve situacije, te da je pitanje eventualnih sankcija nadležnost UEFA.

- Naš klub ne podržava nikakve uvredljive akcije ili gestove. Igrač je bio na raspolaganju reprezentaciji, ali, naravno, žalimo što je došlo do takve situacije. Što se tiče sankcija protiv igrača, to je u nadležnosti UEFA - citira RIA Novosti pres-službu kluba iz Kazanja.

Reprezentacija Srbije reagovala je na ovaj incident, zahtevajući oštru kaznu od strane UEFA. Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije, Jovan Šurbatović, lično je uputio pismo generalnom sekretaru UEFA, Teodoru Teodoridisu, tražeći odgovarajuće mere povodom ovog incidenta. Kasnije je Šurbatović najavio i mogućnost povlačenja reprezentacije Srbije sa Evropskog prvenstva kao znak protesta.

Mirlind Daku, fudbaler koji je izazvao ovaj skandal, rođen je na Kosovu i Metohiji, u mestu Gnjilane, a svoju karijeru gradio je u Sloveniji i Hrvatskoj pre nego što je prešao u ruski klub Rubin prošle sezone. Zanimljivo je da je tokom prethodne sezone delio svlačionicu sa četvoricom srpskih fudbalera - Lazarom Ranđelovićem, Nikolom Čumićem, Urošem Drezgićem i Bogdanom Jočićem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Trta

20.06.2024 20:54

Svi reaguju, a makedonci shute :(