HAOS NA CETINJU: Evo kako je došlo do krvavog bombaškog napada, policija mesecima strahovala zbog jednog (VIDEO i FOTO)

Autor:

Svet

20.06.2024

14:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Među povređenim je i starija Cetinjanka, koja je u trenutku eksplozije prolazila ulicom.

HAOS NA CETINJU: Evo kako je došlo do krvavog bombaškog napada, policija mesecima strahovala zbog jednog (VIDEO i FOTO)

Foto: Printscreeen/tanjug, shutterstock

Dve osobe su poginule, a tri su povređene, u eksploziji bombe jutros na Cetinju, nedaleko od tamošnjeg Sportskog centra.

Stradali su pripadnici kriminalnog Škaljarskog klana - Petar Kaluđerović i Dragan Roganović.

Foto: Tanjug/Media Biro/Printscreen

Cetinje

Među povređenima su Taso Jovanović i Mihajlo Borozan, koji su, takođe, pripadnici Škaljaraca. Treća povređena osoba je starija Cetinjanka, koja je u trenutku eksplozije prolazila ulicom.

Ovim povodom oglasila se crnogorska policija koja intenzivno radi na rasvetljavanju ovog slučaja.

- Danas su, u blizini Sportskog centra na Cetinju, oko 09.10 časova, usled aktiviranja eksplozivne naprave, dva lica smrtno stradala, dok su tri lica povređena. U cilju utvrđivanja svih okolnosti i činjenica, te rasvetljavanja ovoga događaja, službenici Uprave policije u koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, preduzimaju intenzivne izviđajne mere i radnje, a o čijem toku i ishodu će javnost biti blagovremeno obaveštena - navodi se u saopštenju policije.

Foto: Tanjug/Media Biro/Printscreen

Cetinje

Na Dragana Roganovića je već jednom pucano 2017. godine, ali bokser nije bio životno ugrožen. Tada su pokušaj atentata na njega priznali Nikola Drecun za kog se govori da je član Kavačkog klana, kao i Nikola Ćupić.

Roganović je bio telohranitelj Gorana Radomana, čija je smrt označila početak rata Kavčana i Škaljaraca.

Foto: Tanjug/Media Biro/Printscreen

Cetinje

Drecun je Roganovića pokušao da ubije na Cetinju. Kako je rekao, u tome mu je pomagao Nikola Ćupić, koji je poginuo u podmenutoj eksploziji februara 2019. Ubistvo je pokušao, jer ga je, navodno, upravo Ćupić ucenio.

Drugi nastradali, Petar Kaluđerović, hapšen je pre dva meseca zbog nedozvoljenog držanja oružja

 

 

Njemu je, zajedno sa još tri Cetinjanina, određen pritvor zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija, pisale su Vijesti aprila ove godine.

Policija je mesecima strahovala da bi ovakvo nešto moglo da se dogodi i to baš na Cetinju, budući da se veliki broj pripadnika kriminalnih klanova i poslednjih pola godine domogao slobode.

Većina njih su izašli iz pritvora, jer im sud nije izrekao ni prvostepenu presudu, tri godine nakon određivanja pritvora. Najveći broj osoba, koje je policija zavela kao pripadnike organizovane kriminalne grupe, nalaze se baš na Cetinju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading