KO SU UBIJENI ŠKALJARCI NA CETINJU? Na Roganovića pucano pre sedam godina, Kaluđerović hapšen pre dva meseca (VIDEO)

Autor:

Svet

20.06.2024

11:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radomanova smrt najavila je brojne obračune širom Srbije i Crne Gore, ali i Evrope, prilikom kojih je stradalo više od 50 osoba, među kojima i slučajne žrtve.

KO SU UBIJENI ŠKALJARCI NA CETINJU? Na Roganovića pucano pre sedam godina, Kaluđerović hapšen pre dva meseca (VIDEO)

Foto: RINA/Printskrin

Jaka eksplozija odjeknula je nešto posle 9 sati ispred ulaza u Sportski centar na Cetinju.

U eksploziji su stradali Petar Kaluđerović i Dragan Roganović, lica bliska jednom od kotorskih klanova.

Ranjen je Tanasije Jovanović, dok je bomba bačena na teretanu izvesnog S.R. Takođe teško je ranjena i slučajna prolaznica.

Na Roganovića je već jednom pucano 2017. godine, ali bokser nije bio životno ugrožen. Tada su pokušaj atentata na njega priznali Nikola Drecun za kog se govori da je član Kavčana, kao i Nikola Ćupić.

Roganović je inače bivši telohranitelj Gorana Radomana čija je smrt označila početak rata Kavčana i Škaljaraca.

Drecun je Roganovića pokušao da ubije na Cetinju 2017. Kako je rekao, u tome mu je pomagao Nikola Ćupić, koji je poginuo u podmenutoj eksploziji februara 2019. Ubistvo je pokušao, jer ga je, navodno, upravo Ćupić ucenio.

Drecun se tereti za članstvo u kriminalnoj organizaciji koju su, prema navodima optužnice, predvodili Radovan Mujović i Vasilije Rafailović.

Drecun je do detalja ispričao da je od pokojnog Ćupića uzimao veće sume novca na kamatu i da mu je sredinom 2017. godine dug bio viši od 10.000 evra, te i da se kamata stalno povećavala pa je došao u situaciju da nikako nije mogao da vraća novac.

Tada, kako je kazao, Ćupić mu je ponudio da za njegov račun ubije Dragana Roganovića, a u zamenu da mu oprosti novčani dug. Ovim je, kako smatra, bio ucenjen.

Dodatni motiv da za račun Ćupića ubije Roganovića bio je i taj što ga je Roganović navodno zlostavljao i tukao više puta.

Kada su mediji pre tri godine izveštavali o ranjavanju Roganovića, pisalo se i da je povezan sa Goranom Radomanom i to tako što ga je Roganović ranije navodno čuvao, u svojstvu telohranitelja.

Radoman je ubijen u februaru 2015. godine na Novom Beogradu, a smatralo se da je odgovoran za nestanak 300 kilograma kokaina iz svog stana u Valensiji. Radomanova smrt najavila je brojne obračune širom Srbije i Crne Gore, ali i Evrope, prilikom kojih je stradalo više od 50 osoba, među kojima i slučajne žrtve.

Stradao i Petar Kaluđerović, hapšen pre dva meseca zbog nedozvoljenog držanja oružja

Cetinjanima, Mihailu Borozanu (29), Vladimiru Kaluđeroviću (34), Petru Kaluđeroviću (20) i Milanu Kaluđeroviću (35), određen je pritvor zbog sumnje da su izvršili krivična dela nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija, pisale su Vijesti aprila ove godine.

Jedan od optuženih, Petar Kaluđerović, nastradao je danas u bombaškom napadu.

Nakon što su Borozan i Kaluđerovići uhapšeni, iz Uprave policije saopšteno je da su službenici Sektora za borbu protiv kriminala, zajedno sa službenicima Regionalnog centra bezbednosti "Centar", uz podršku taktičkih jedinica Sektora policije posebne namene, na nekoliko lokacija na teritoriji Cetinja pretresli više objekata koje koriste članovi organizovanih kriminalnih grupa i bezbednosno interesantnih lica, i sa njima povezanih lica.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading