EVRO 2024, DAN 17: Englezi nakon pobede nad Srbijom, traže drugi trijumf - "crvena furija" očekuje najprijatnije iznenađenje takmičenja!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

30.06.2024

07:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Drugi dan nokaut faze takmičenja donosi još dva duela u kojima popravnog nema.

EVRO 2024, DAN 17: Englezi nakon pobede nad Srbijom, traže drugi trijumf - "crvena furija" očekuje najprijatnije iznenađenje takmičenja!

Foto: Tanjug/AP

Prvog dana osmine finala Evropskog prvenstva, većih uzbuđenja nije bilo s obzirom da su, čini se rutinski Švajcarska i Nemačka obezbedile mesto među najboljih osam reprezntacija Starog kontinenta.

Poslednji dan meseca juna donosi još dva duela osmine finala u kojima su favoriti poznati, ali fudbal ne bi bio to što jeste da se iznenađenja ne događaju.

Engleska - Slovačka

Na stadionu u Gelzenkirhenu gde je reprezentacija Srbije na startu takmičenja poražena od Engleza minimalnim rezultatom 0:1, sastaće se jedna od selekcija koja je smatrana favoritom, Englska i Slovačka koja je oduševila ljubitelje fudbala u Evropi velikom borbenošću u grupnoj fazi takmičenja.

Engleska ništa nije pružila tokom grupne faze. pored navedene pobede nad Srbijom, remizirali su sa Danskom i Slovenijom, a ono što mnogo više brine Ostrvljane, jeste činjenica da su njihove igre neubedljive.

Slovačka je kroz "grupu smrti" prošla sa skorom od jdne pobede i isto toliko remija i poraza. Više nego zasluženo su kao trećeplasirana selekcija obezbedili plasman u osminu finala, a fudbalskim krugovima se uveliko oni smatraju mogućom senzacijom nokaut faze koja bi mogla da iznenadi favorita.

Prema kladionicama Engleska je apsolutni favorit. Njihova pobeda se vrednuje sa kvotom 1.45, dok kladionice za trijumf Slovaka isplaćuju 9,80 dinara na svaki uloženi.

Foto: Tanjug/AP

Da li je došlo vreme da pakuju kofere?

 

- Dosadašnji rezultati:

1. kolo: Engleska - Srbija 1:0; Belgija - Slovačka 0:1

2. kolo: Danska - Engleska 1:1; Slovačka - Ukrajina 1:2

3. kolo: Engleska - Slovenija 0:0; Slovačka - Rumunija 1:1

Meč između engleske i Slovačke na programu je od 18 časova na stadinu u Gelzenkirhenu.

Španija - Gruzija

Prema očekivanjima svih fudbalskih stručnjaka, ali i "stručnjaka", dileme u večerašnjem meču ne bi smelo da bude.

Španija je rutinski prošla kroz grupu i svakako je svojim partijama pokazala da se na njih može i mora najozbiljnije računati kada je u pitanju i odlučujući meč 14. jula.

Sa druge strane Gruzini svoje premijerno učešće na evropskoj fudbalskoj smotri, obeležili su senzacionalnim trijumfom nad Portugalom što ime je obezbedilo plasman u nokaut fazu i sada potpuno rasterećeni ulaze u meč u kojem zaista nemaju šta da izgube.

Očekivano, Španija sa kvotom od 1.23 jeste apsolutni favorit, dok kladionice eventualni trijumf Gruzije vrednuju sa neverovatnih 17.90.

Foto: Tanjug/AP

Spremni su za novu senzaciju - navijači Gruzije

 

- Dosadašnji rezultati:

1. kolo: Španija - Hrvatska 3:0; Turska - Gruzija 3:1

2. kolo: Španija - Italija 1:0; Gruzija - Češka 1:1

3. kolo: Albanija - Španija 0:1; Gruzija - Portugal 2:0

Meč između Španije i Gruzije na programu je od 21 čas na stadionu u Kelnu.

Oba navedena meča ljubitelji fudbala u Srbiji mogu da prate u direktnom prenosu na kanalima RTS 1 i TV Arenasport Premium 1, a takođe sve zanimljivosti sa EVRO 2024 pratite na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading