ŠPANIJA DALA NADU GRUZINIMA, PA IH ZGAZILA: "Furija" zakazala klasik u četvrtfinalu EVRO

Autor:

Sport

30.06.2024

22:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Španije plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva savladavši Gruziju sa ubedljivih 4:1 (1:1).

ŠPANIJA DALA NADU GRUZINIMA, PA IH ZGAZILA: "Furija" zakazala klasik u četvrtfinalu EVRO

Foto: Profimedia

ŠPANIJA - GRUZIJA 4:1 (1:1)

'39 Rodri, '51 Ruiz, '75 Vilijams, '83 Olmo; '18 Le Norman (AG)

Iako je na početku izgledalo da može doći do velikog iznenađenja, Španija je pokazala da važi za jednog od najvećih favorita za osvajanje EVRO.

Gruzija je praktično ni iz čega povela u 18. minutu posle užasne reakcije Le Normana i autogola. Međutim, Rodri je još jednom pokazao da je čovek za velika dela i preciznim pogotkom doneo vrlo bitno izjednačenje pre velike pauze. Trebalo je samo šest minuta "furiji" da izvrši potpuni preokret, pošto je Fabijan Ruiz na centaršut Jamala glavom loptu sproveo u mrežu.

Republika

Foto: Profimedia

Gruzija - Španija

Niko Vilijams je posle izuzetnog prodora pocepao mrežu gola Mamadaršvilija, a Dani Olmo je sedam minuta pre kraja meča stavio tačku na pitanje pobednika i postavio konačan rezultat - 4:1.

Španci su ovom pobedom zakazali susret protiv Nemačke - evropski klasik i finale pre finala.

TOK MEČA

KRAJ MEČA

83. minut - GOL! 4:1 - DANI OLMO! Španija ne želi da stane! Fenomenalan pogodak Olma!

 

 

75. minut - E SADA JE GOL! 3:1 ZA ŠPANIJU - NIKO VILIJAMS! Fenomenalan gol brzonogog krila "furije" kojim vrlo verovatno stavlja tačku na pitanje pobednika i prolaska dalje!

74. minut - GOL! Ili ne! Jamal je probio po strani i centrirao, ali se tom prilikom nalazio u ofsajdu, pa je autogol Gruzije poništen!

63. minut - Jamal umalo da postigne i gol posle asistencije - šutirao je blago pored stative gola Mamardašvilija!

 

 

51. minut - GOL! ŠPANIJA VODI 2:1 - FABIJAN RUIZ JE STRELAC! Lamin Jamal je umalo pogodio iz slobodnog udarca, a onda se dokopao lopte ponovo i centrirao perfektno za Ruiza kome nije bilo teško da je sprovede u mrežu!

48. minut - Umalo da Kvarackelija opet šokira Špance! Video je da je Simon izašao sa gola i sa pola terena šutirao, ali je za vrlo malo bio neprecizan!

POČELO JE DRUGO POLUVREME

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

39. minut - GOL! 1:1! RODRI JE ČOVEK ZA VELIKA DELA! Fenomenalno je zategao loptu levicom i ostavio nemoćnog Mamardašvilija. Gruzija je primila gol u verovatno najgorem momentu.

18. minut - GOOOOL! 1:0 - ŠOK ZA ŠPANCE! Gruzija je tek drugi put prešla polovinu terena i povela autogolom Le Normana! Praktično ni iz čega poveli su "krstaši" i nastavljaju da žive san! Ovde je štoper Španije užasno reagovao i gol ide potpuno na njegovu dušu.

11. minut - Velika šansa za Španiju! Gruzija je na konopcima tek što je meč počeo, trpe ogroman pritisak, ali to je i bilo za očekivati.

MEČ JE POČEO

PRE UTAKMICE

Bolji iz ovog duela igraće protiv Nemačke koja je sinoć savladala Dansku sa 2:0.

OVAKO IZGLEDAJU SASTAVI:

UVOD

Iako bismo svi voleli da najlepša priča turnira ne prestane da se piše, realnost je da je "furija" možda i reprezentacija koja je najviše pokazala od starta šampionata, te da Gruzini teško da imaju šta da traže. Prema očekivanjima svih fudbalskih stručnjaka, ali i "stručnjaka", dileme u večerašnjem meču ne bi smelo da bude.

Španija je rutinski prošla kroz grupu i svakako je svojim partijama pokazala da se na njih može i mora najozbiljnije računati kada je u pitanju i odlučujući meč 14. jula.

Sa druge strane Gruzini svoje premijerno učešće na evropskoj fudbalskoj smotri, obeležili su senzacionalnim trijumfom nad Portugalom što ime je obezbedilo plasman u nokaut fazu i sada potpuno rasterećeni ulaze u meč u kojem zaista nemaju šta da izgube.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Gruzija protiv Turske

Očekivano, Španija sa kvotom od 1.23 jeste apsolutni favorit, dok kladionice eventualni trijumf Gruzije vrednuju sa neverovatnih 17.90.

- Dosadašnji rezultati:

1. kolo: Španija - Hrvatska 3:0; Turska - Gruzija 3:1

2. kolo: Španija - Italija 1:0; Gruzija - Češka 1:1

3. kolo: Albanija - Španija 0:1; Gruzija - Portugal 2:0

Meč između Španije i Gruzije na programu je od 21 čas na stadionu u Kelnu.

Oba navedena meča ljubitelji fudbala u Srbiji mogu da prate u direktnom prenosu na kanalima RTS 1 i TV Arenasport Premium 1, a takođe sve zanimljivosti sa EVRO 2024 pratite na portalu Republika.rs.

Cup tree provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading