NEVEROVATNO: Otkrivena tajna broja 47 na dresu Fil Fodena!

Autor:

Sport

19.04.2024

19:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Englez pruža fenomenalne partije.

NEVEROVATNO: Otkrivena tajna broja 47 na dresu Fil Fodena!

Foto: Tanjug/AP

Fil Foden, zvezda Mančester Sitija, nije odabrao dres sa brojem 47 slučajno, on je to učinio kao omaž svom preminulom dedi Roniju.

-Taj broj ima poseban značaj za mene jer je toliko godina imao moj deda kada je preminuo. Sećam se kako smo išli u Vels zajedno i na nekoliko drugih putovanja. Moj tata kaže da je voleo da igra fudbal sa mnom. Pitao sam tatu da li bi bio srećan da nosim taj broj. Rekao je da bi to bilo neverovatno, tako da sam uzeo taj broj i oduševljen sam njime od tada. Sada ga imam tetoviranog na sebi i to je dres koji neću menjati - objasnio je Foden.

Imao priliku da preuzme dres sa brojem 10 nakon odlaska legendarnog Serhija Aguera iz kluba 2021. godine, međutim Foden je odlučio da zadrži broj 47.

- Razmišljao sam o tome. Broj 10 je veoma važan u klubu, ali ja imam poseban odnos sa brojem 47. Voleo bih da stvorim svoje nasleđe i zadržim taj broj - istakao je Englez.

Ove sezone, Foden je postigao 22 gola i zabeležio 10 asistencija na 46 utakmica u svim takmičenjima za Građane. Ovaj 23-godišnji fudbaler je postao jedan od najkonstantnijih igrača Sitija i spreman je da predstavlja Englesku na Evropskom prvenstvu 2024. godine ovog leta. Sve ukupnu sakupio je 263 nastupa uz 82 postignuta gola, Foden je osvojio pet titula Premijer lige, četiri Liga kupa, Ligu šampiona i FA kup sa svojim omiljenim klubom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading