MITROVIĆ OBJASNIO JOKIĆU KAKO SE VOLI SRBIJA: Košarkaš da uči DA GINE od fudbalera

Autor:

Sport

20.04.2024

09:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne razumem odluku da ne igra za reprezentaciju, rekao je napadač "orlova".

MITROVIĆ OBJASNIO JOKIĆU KAKO SE VOLI SRBIJA: Košarkaš da uči DA GINE od fudbalera

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović, Starsport

Aleksandar Mitrović i povređen gine za Srbiju, dok neki ni u top formi ne žele da se odazovu selektoru već im je bitnija individualna karijera. Jasno je da je ovde reč o Nikoli Jokiću, NBA asu koji svaki put filozofira da li će se odazvati selektoru Svetislavu Pešiću za velika takmičenja. Na Svetskom prvenstvu u Manili kada je osvojeno srebro nije bio u timu, a još nije dao odgovor da li će biti među "orlovima" na Olimpijskim igrama u Parizu. Takvo ponašanje napadač "orlova" Dragana Stojkovića Piksija ne može da razume.

- Govorimo kroz primer Jokića, razumem i ne razumem odluku da ne igra za reprezentaciju. Prvo, znam koliko je teško posle sezone i poštenije je da kaže "ne mogu, umoran sam, nemam snage", nego da se ide u drugu krajnost. Nije dobro da dolaziš i igraš ispod maksimuma, zauzimaš nekom drugom mesto. Loše je to po ekipu, uvuče se nervoza, tu je i pritisak navijača. Vidiš ne igra Jokić, pa šta? Tu je Milutinov, ima ko da odmeni Nikolu. Ja lično volim, cenim i poštujem sve, ali hoću da igram! Dokle sam tu, želim da budem prvi napadač - rekao je Mitrović u podkastu "Wish and Goal".

Republika

Foto: Starsport

Uvek spreman da gine za Srbiju: Aleksandar Mitrović

On se u sličnom ritmu osvrnuo i na igranje za fudbalsku reprezentaciju, poručivši da je konkurencija jaka.

Srbija i fudbal u našoj zemlji postojali su pre, u moje vreme i posle Mitra. Moja malenkost samo je deo istorije srpskog fudbala. Imamo veliki broj kvalitetnih igrača u napadu, Jovića, Vlahovića, ostale… Bože daj, kao što sam oborio rekord, pojaviće se novi Mitrović za pet, deset godina, spreman da postigne bolji rezultat. Ne volim kad se pojedinac stavlja u prvi plan, ne samo u reprezentaciji, već bilo kog kluba. Srbija je velika i zemlja talentovane dece, ne samo u fudbalu - jasan je Mitrović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading