BRUTALNO I HLADNOKRVNO: Pogledajte NAJSTRAŠNIJI snimak obračuna navijača u centru Beograda (VIDEO)

Autor:

Sport

20.04.2024

14:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pričinjena materijalna šteta, policija pohapsila huligane, reagovala i Hitna pomoć.

BRUTALNO I HLADNOKRVNO: Pogledajte NAJSTRAŠNIJI snimak obračuna navijača u centru Beograda (VIDEO)

Foto: Tanjug/Marko Đoković

Grupa navijača se sukobila na ulicama centra Beograda pred 173. večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana koji se igra na Marakani od 18 časova, a samo zahvaljjući munjevitoj akciji policije sprečene su veće posledice. Glavni sukob se odigrao na raskrsnici Ruzveltove ulice i  Ulice kraljice Marije kod Vukovog spomenika, gde su huligani koristili pirotehniku, kamenice i štangle, stvarajući nered u ranim popodnevnim satima.

Nedugo nakon obračuna, na društvenim mrežama je osvanuo možda i najbrutačniji snimak pomenute tuče. Na njemu se vidi kako grupe mladića naoručanih letvama i štanglama jurišaju jedni na druge, udaraju se i gađaju, a sve naočigled zgroženih posmatrača iz obližnjeg kafića, koji su sve i snimili.

 

 

Srećom, policija je brzo reagovala. Kada su videli organe reda opremeljene opremom za razbijanje demonstracija izgrednici su se dali u beg, ali uzalud. Policajci su ih sustigli i priveli su više vinovnika na licu mesta, dok su ulice, poput Kraljice Marije, privremeno zatvorene za saobraćaj. Intervencija policije je sprečila dalje eskaliranje sukoba, a neki izgrednici su pokušali da se sakriju u haustorima kako bi izbegli hapšenje.

Prema podacima policije, u žestokom obračunu huligana u samom centru Beograda povređene su dve osobe, kada je grupa navijača Crvene zvezde napala navijače Partizana. Policija je odmah ragovala, a uhapšeno je 50 huligana. Hitna pomoć izašla je na lice mesta i prevezla povređene, a jedan lokal je potpuno uništen.

Ovakva reakcija nadležnih organa samo potvrđuje stav da je nulta tolerancija na nasilje  i da mora biti primenjena prilikom sportskih događaja. Bezbednost svih građana, pa i navijača, mora biti na prvom mestu, te je neophodno odlučno delovati protiv svakog oblika nasilja i narušavanja javnog reda.

Susret između Crvene zvezde i Partizana je bio predmet velike pažnje, s obzirom na to da su crveno-beli imali sedam bodova više od večitog rivala na prvom mestu tabele. Očekivalo se da će meč, koji se odigrao na stadionu „Rajko Mitić“, biti izuzetno uzbudljiv s obzirom na rivalstvo između ova dva kluba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading