ŽESTOK OKRŠAJ NA SAN SIRU: Inter pobedio gradskog rivala i osovjio 20. Skudeto! (VIDEO)

Autor:

Sport

22.04.2024

22:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Plavi deo Milana večeras slavi.

ŽESTOK OKRŠAJ NA SAN SIRU: Inter pobedio gradskog rivala i osovjio 20. Skudeto! (VIDEO)

Foto: www.profimedia.rs

Fudbaleri Milana i Intera odmerili su snage u 238. Derbiju Dela Madonina u okviru 33. kola italijanske Serije A od 20.45 na kultnom San Siru. Izabranici Simoena Inzagija pobedili su ljiutog rivala rezultatom 2:0 i osvojili 20. jubilarni Skudeto.

Stelci za Neroazure bili su Frančesko Aćerbi u 18. i Markus Tiram u 49, dok je za Milan pogodio Tomori u 80. minutu.

Rosoneri su imali inicijativu na početku susreta, Neroazuri su prepustili posed protivniku i branili se u niskom postu. Prva ozbiljnija prilika na meču dogodila se u 18. minutu kada je Inter poveo golom Frančeska Aćerbija. Korner je izveo Federiko Dimarka i na prvoj stativi pronašao Pavara, koji je glavom prosledio loptu na drugu gde se našao defanzivac Intera je potpuno neometan smestio loptu u mrežu. 

Nakon gola, Inter je preuzeo kontrolu igre. U 26. minutu gosti na papiru su mogli do 2:0, kada je Tiram proigrao Martineza koji je u kaznenom prostoru nije najbolje snašao i poslao loptu preko gola. Opasnu priliku imali su Rosoneri u 30. minutu, kada je nakon kontre lopta došla do Leaa koji je imao solo prodor na levoj strani, šutirao, ali je Somer odbranio udarac.

Imao je Milan veliku sreću u 38. minutu kada je Tiram šutirao iz neposredne blizine, ali pored gola. Nakon ovoga, Rosoneri su u 41. minutu zapretili kada je Kalabrija okušao svoj šut, ali je cuvar mreže Intera ponovo bio na visini zadatka. Inter je imao priliku da poveća prednost u finišu prvog dela kada je nakon greške Tomorija, Mihtarijan se našao u šansi, ali je Menjon zaustavio udarac.

Drugo poluvreme je počelo u znaku Intera. Od 49. minuta Neroazuri su poveli sa 2:0 golom Tirama. Dobio je loptu, prevario odbranu Rosonera, šuitrao sa distance i uz malo sreće bio precizan.

Posle terenske inicijative Intera, Milan je preuzeo kontrolu igre, dok su Neroazuri bili uglavnom iza lopte i čekali svoje šanse iz kontra napada. Bez uzbuđenja je bilo sve do 80. minuta kada su Rosoneri došli do gola. Nakon centaršuta, Gabija je šutirao glavom i pogodio stativu, a na odbijenu loptu je naleteo Tomori koji i stavio tačku na ovaj susret.

Neroazuri su strepeli do kraja, ali je vredelo, pošto su ovom pobedom osvojili 20. Skudeto.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading