ZVEZDAŠ U PESMI OPISAO STANJE U PARTIZANU: Večitom rivalu slučajno SPEVAO HIMNU pre više od tri i po decenije

Autor:

Sport

26.04.2024

11:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-bele opevao namerno i na to je ponosan.

ZVEZDAŠ U PESMI OPISAO STANJE U PARTIZANU: Večitom rivalu slučajno SPEVAO HIMNU pre više od tri i po decenije

Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana ostali su bez trofeja i ove sezone! Do kraja Superlige ima još šest kola u plej-ofu, ali posle poraza u večitom derbiju sa 3:2 crno-beli nemaju šta da traže u šampionskoj trci sa Crvenom zvezdom, koja beži 11 bodova. Još jače boli poraz od večitog rivala u polufinalu Kupa Srbije sa 2:0 jer će crveno-beli igrati protiv Vojvodine za novu duplu krunu.

Sve zajedno, Partizan na titulu u Srbiji čeka sedam godina, a u Kupu pet, toliko traje suša trofeja u Humskoj. A godine prolaze. Zato, ako bi stanje u Partizanu trebalo da se iskaže u jednoj pesmi, to bi mogla biti pesma "Godine prolaze" Momčila Bajagića Bajage.

Republika

Foto: ATA Images

Bajaga

"A, šta fali Bajazi, glas replika iz filma "Mi nismo anđeli". On je tu pesmu objavio 1988. godine, ali ona više od tri i po decenije kasnije može da opiše ono što se dešava u Humskoj.

"Godine prolaze nervoznim korakom,
godine prolaze mi stojimo.
Jesmo li sretniji jesmo pametniji,
godine prolaze mi gledamo...

Secam se slike ja od pre par godina..."

Ovako glase stihovi poznate pesme. I zaista, godine prolaze, Zvezda odnosi trofeje, a u Humskoj promena i pomaka nema. Slike sa šampionskim peharom nastale su pre sedam godina, one sa trofejem u Kupu Srbije pre pet. Ali, te slike blede. Tačno je i ono iz pesme, "Na slici prolece i suncan dan", ali to Partizanu i nije od koristi.

Interesantno, pomenuti Bajaga je veliki zvezdaš. Toliki da je čak snimio pesmu "Zvezda", a koja je poslužila kao muzička tema za film "Ona voli Zvezdu" iz 2001.

S druge strane, Partizanu ostaju obaveze u prvenstvu i borba za bar drugo mesto. Crno-beli imaju sedam bodova više od TSC, a baš u nedelju (19.30) u Humsku dolazi tim iz Bačke Topole. U slučaju kiksa i slavlja gostiju gledali bismo veoma uzbidljiv finiš borbe za mesto koje na jesen vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading