LEGENDA ŽIVI: "Dragan Mance Kup 2024" je završen! Brojke su impozantne - novo druženje zakazano je za jun 2025. godine! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

18.06.2024

13:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U čast fudbalske legende koju navijači Partizana obožavaju, a svi ostali ljubitelji sporta poštuju.

LEGENDA ŽIVI: "Dragan Mance Kup 2024" je završen! Brojke su impozantne - novo druženje zakazano je za jun 2025. godine! (FOTO GALERIJA)

Foto: Goran Mance

Baš kao što su navijači Partizana napisali na mestu gde je legendarni Dragan Mance trećeg dana meseca septembra 1985. godine, tragično izgubio život, "legenda živi" i danas kroz jedinstvenu manifestaciju najvećeg standarda u Evropi, "Dragan Mance Kup".

Statistika je neumoljiva a neki podaci su fascinantni.

Učestvovalo je 288 timova iz 14 zemalja celog sveta. Od Australije preko Azije do cele Evrope. Broj učesnika premašuje 4000  a približno toliko je bilo prisutno navijača tokom svakog takmičarskog dana.

Odigrano je 608 utakmica na 15 travnatih tepiha velelepnog Sportskog centra "Partizan -Teleoptik". Postignuto je 2.183 pogotka od kojih su neki za TV špice.

Posebna priča je aplikacija preko koje su besplatno praćeni uživo svi rezultati. Ulogovalo se 36.773 pojedinca i ulazili na istu neverovatnih 594.209 puta.

Posebno želimo da istaknnemo i ponašanje dece, trenera i njihovih navijača.

Zbog svega navedenog, već sada zakazujemo novo druženje u periodu od 13. do 15. juna 2025.godine.

Velika zahvalnost svima koji su bili deo manifestacije!

 

Da podsetimo, u seprembru mesecu se navršava 39 godina otkako je Beogradom, kao grom iz vedra neba, prostrujala vest da je žureći na trening, u saobraćajnoj nesreći, prestalo da kuca srce Dragana Mancea, igrača koji je već tada, sa 23 godine, ime upisao zlatnim slovima u analima srpskog i jugoslovenskog fudbala i kojem je predviđana blistava svetska karijera.

Tog kobnog dana 3. septembra Dragan je krenuo ka stadionu JNA. Vozeći svoj novi pežo 205, da ne bi udario dečaka koji je pretrčavao put, pri velikoj brzini je izgubio kontrolu nad vozilom, udario u ivičnjak, a zatim i u betonski zid i, nažalost, spasa mu nije bilo. Fudbaler kog su poštovali i najveći rivali, preselio se u legendu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading