DANAS SE ZAVRŠAVA GRUPNA FAZA EP: Evo koji su poznati parovi osmine finala, a ko potencijalni!

Autor:

Sport

26.06.2024

10:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evo šta nas očekuje.

DANAS SE ZAVRŠAVA GRUPNA FAZA EP: Evo koji su poznati parovi osmine finala, a ko potencijalni!

Foto: Tanjug/AP

Danas je poslednji dan grupne faze na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, a danas igraju Grupe E i F. Od 18.00 časova igra se najzanimljivija neizvesnija Grupa E, a to su mečevi Ukrajina i Belgija odnosno Slovačka i Rumunija. Ovde sve četiri selekcije imaju po tri boda i bukvalno svima sem Ukrajincima odgovara nerešen ishod, jer bi onda oni ispali sa turnira kao poslednji, dok bi Rumuni otišli kao prvi, Belgijanci kao drugi, a Slovaci kao treći.

U Grupi F se zna ko će sa prve pozicije, to je Portugal koji ima šest bodova, ali sledi borba za drugo mesto između Turske, Češke i Gruzije. Ovde je velika verovatnoća da će Turci i Česi voditi ogromnu bitku za mesto broj dva, pošto Gruzini igraju protiv veoma jakih Portugalaca koji su pokazali veliki kvalitet do sada. Ukoliko Turska i Češka odigraju nerešeno, Turci idu kao drugi, a Česi ispadaju kao treći, jer bi u tom slučaju imali dva boda.

Međutim, ako Češka pobeda, onda ona ide kao druga, a Turska kao treća, odnosno zavisi od poretka trećeplasniranih. Međutim, Gruzija se pokazala kao nezgodan protivnik, pa bi eventualnom pobedom nad Portugalom, a da Češka pobedi Tursku, bili treći, a Turci poslednji. Biče zanimljivo ispratiti poslednji dan grupne faze, a pogotovu događanja iz Grupe F.

Poznata su i dva para osmine finala, a to su Švajcarska - Italija i Nemačka - Danska. Švajcarci i Italijani u subotu od 18.00 časova na Olimpijskom stadionu u Berlinu otvaraju nokaut fazu, dok će Nemci i Danci igrati istog dana, samo od 21.00 čas u Dortmundu. 

Ostali parovi:

Engleska - Trećeplasirani iz Grupe D/E 

Španija - Trećeplasirani iz Grupe E/F

Francuska - Drugoplasirani iz Grupe E

Portugal - Trećeplasirani iz Grupe A/C

Austrija - Drugoplasirani iz Grupe F

Pobednik Grupe E - Trećeplasirani iz Grupe C/D

Poredak trećeplasiranih

1. Holandija gol razlika 4:4 bodova: 4

2. Slovenija gol razlika 2:2 bodova 3

3. Slovačka utakmica manje, gol razlika 2:2 bodova 3

4. Mađarska gol razlika 2:5 bodova 3

5. Hrvatska gol razlika 3:6 bodova 2

6. Češka utakmica manje, gol razlika 2:3 bodova 1

Podsetimo, četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije idu u osminu finala,

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading