JOAKIM LEV I PIKSI IMAJU MNOGO TOGA ZAJEDNIČKOG: Obojica su napravila istu kobnu grešku, Nemac ne sme da je ponovi s "orlovima"

Autor:

Sport

01.07.2024

14:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvom kandidatu za klupu Srbije to d seesilo na EVRO 2020, a Stojkoviću na EVRO 2024.

JOAKIM LEV I PIKSI IMAJU MNOGO TOGA ZAJEDNIČKOG: Obojica su napravila istu kobnu grešku, Nemac ne sme da je ponovi s "orlovima"

Foto: www.profimedia.rs

Nemac Joakim Lev najozbiljniji je kandidat da preuzme Fudbalsku reprezentaciju Srbije posle Dragana Stojkovića Piksija. Prema najnovijim informacijama, još uvek aktuelni selektor "orlova" biće razrešen dužnosti na sedmici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije koja će biti zakazana za petak, a onda će se krenuti u još ozbiljniju ofanzivu na njegovog potencijalnog naslednika.

Upravo Lev u fudbalskim krugovima, pa i prema mišljenju sagovornika Republike, slovi za nekog ko bi mogao da zavede red među "orlovima" i to pošto je Stojković izgubio konce tima. Međutim, Nemac i Srbin imaju i nešto zajedničko, a to je kobna greška, koja je Leva koštala posla 2021, a Stojkovića sada.

Republika

Foto: Starsport

Nije im se svideo sistem: Igrači Srbije podbacili na EVRO 2024

Kada je Joakim završio posao sa fudbalskom reprezentacijom Nemačke 2021, posle Evropskog prvenstva, on je protiv sebe imao pola tima "pancera", koji je želeo da mu vidi leđa. Slično pobuni koja je podignuta protiv Stojkovića sada u Nemačkoj, kada je nekolicina igrača najavila da se neće odazivati pozivima sve dok je Piksi selektor.

Naime, Lev je po svaku cenu želeo da na EVRO 2020 igra s trojicom defanzivaca u zadnjoj liniji i od toga ga nije odvratila ni pobuna koju su inicirali fudbaleri Bajerna. Baš kao i Piksi, on je potencirao formaciju 3-5-2, dok su reprezentativci iz redova minhenske ekipe zahtevali da to bude formacija sa četvoricom pozadi. Tada su "panceri" iz Bajerna bili Manuel Nojer, Niklas Šile, Serž Gnabri, Leon Gorecka, Džošua Kimih, Tomas Miler i Leroj Sane. Zato ne čudi da je Lev naišao na veliki otpor. Istina, možda su ga bušili jer je na njegovo mesto selektora došao trener Bajerna Hans Flik.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Lev i igrači Nemačke na EVRO 2020

A onda su Nemci otišli na EP i igrali kako je on zamislio. To je bilo dovoljno za prolaz u osminu finala sa četiri boda posle F grupe u kojoj su poraženi od Francuske sa 1:0, zatom su savladali POrtugal sa 4:2, da bi sa Mađarskom odigrali 2:2. U osmini finala usledio je duel sa Engleskom, koja je slavila sa 2:0 i potom otišla do finala u kojem je savladala od Italije na penale.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading