SKANDAL U DINAMU: Novi Nejmar napušta hrvatskog giganta zbog mizerne plate!

Autor:

Sport

01.07.2024

18:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dinamo se baš obrukao.

SKANDAL U DINAMU: Novi Nejmar napušta hrvatskog giganta zbog mizerne plate!

Foto: Tanjug/AP

Navijači Dinama iz Zagreba

Brazilski fudbalski talenat Rafael Gomes Sirino, poznat kao Belinjo, postao je predmet rasprave zbog ugovora koji mu je ponuđen od strane zagrebačkog Dinama. Iako je privukao pažnju javnosti svojim raskošnim talentom, njegova budućnost u ovom klubu je sada pod znakom pitanja.

Dinamo je Belinja doveo kao 14-godišnjaka iz Brazila, gde je brzo pokazao svoj izuzetan talenat, upoređivan čak i sa Nejmarom. Međutim, uprkos uspešnom razvoju, Belinjo se sada suočava sa neočekivanim problemom.

Foto: Screenshot/tiktok/Xcreator

Belinjo

Nakon što mu je ponuđen ugovor sa minimalnom zaradom od 400 evra mesečno u prvoj godini, a 500 evra mesečno u naredne dve godine, Belinjo se našao u teškoj situaciji. Menadžer Endi Bara istakao je da ova suma nije dovoljna za Belinjovu porodicu koja živi u Zagrebu, posebno imajući u vidu visoke troškove stanovanja i obrazovanja.

- Ne mogu dopustiti da Belinjo u Dinamu igra za 400 evra mesečno! Da, ponuđeno mu je 400 evra mesečno za prvu, pa 500 evra mesečno za sledeće dvije godine. Njegova porodiva ne može živeti od toga, pa oni su došli iz Brazila! Stan im plaćam 1700 evra mesečno, pokrivam sve troškove njega i porodice u Zagrebu, plaćam školu za sestre... Pa ljudi kako da onda on igra za 400 evra mesečno - rekao je Bara i dodao:

- Ljudi, pa dete nema od čega da živi! Zar mislite da mi je u interesu voditi ga iz Dinama u Kustošiju? Pa nećemo se lagati, Kustošija je kvartovski klub, a Dinamo je uvek - Dinamo. Belinjo živi u Maksimiru, tamo su mu prijatelji, mislite da mu se ide svaki dan do Kustošije? Ali nemamo drugih opcija - poručio je fudbalski menadžer.

Ova situacija je izazvala burne reakcije javnosti i pokrenula raspravu o politici Dinama kada su u pitanju stipendije za mlade talente. Pitanje je da li će Belinjo, koji je odlučio da predstavlja Hrvatsku na internacionalnoj sceni, biti prva žrtva ove nove politike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading