PIKSIJEV ADUT IZ NEMAČKE POSTAO OTAC! Za sina izabrao MOĆNO SRPSKO IME! Inspiracija Vidovdan?! (FOTO)

Autor:

Sport

05.07.2024

17:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Važan dan za srpskog reprezentativca.

PIKSIJEV ADUT IZ NEMAČKE POSTAO OTAC! Za sina izabrao MOĆNO SRPSKO IME! Inspiracija Vidovdan?! (FOTO)

Foto: Profimedia

Veljko Birmančević, reprezentativac Srbije u fudbalu, dobio je sina i dao mu ime Vidak!

Piksijev adut na tekućem EVRO2024 i napadač praške Sparte pohvalio se fotografijom sa naslednikom na mreži Instagram. Nizale su se čestitke u komentarima ispod objave srpskog fudbalera:

- Divnooo,nek je sa srecom rodjenje sina,nek je ziv i zdrav i uvek srecan,Mariji zelimo brz oporavak - glasi jedan od njih.

 

 

Vidak je staro srpsko ime i mnogi ga svojoj deci daju jer izvedeno od Vidovdana, jednog od najvećih datuma u istoriji našeg naroda. 

S druge strane, za ime Vidak kaže da je staro slovensko ime i vodi poreklo od osnove reči "videti", a znači - "onaj koji vidi i zna". Mnogi smatraju da je ovo ime nastalo od latinske reči "vita", što u prevodu znači "život".

Inače, Veljko Birmančević slovi za velikog patriotu što je u više navrata isticao. Nedavno je uoči meča na EVRO2024 citirao slavnog srpskog vojskovođu Živojina Mišića, ali se o njegovom privatno životu ne zna puno. Tek ponekad objavi fotografiju sa svojom izabranicom Marijom za koju kaže da mu je velika podrška u životu.

Birmančevićev profil na Instagram krasi i jedna izreka Svetog Jovana Zlatoustog, posle koje se zaključuje i da je verujući čovek.

- Ne izbegavaj Crkvu, nema u svetu ništa jače od nje. Ona je tvoja nada, u njoj je tvoje spasenje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading