SUSRET POSLE ČETVRT VEKA! Danilović EVOCIRAO uspomene sa NBA legendom! Jedan DETALJ ih je posebno NASMEJAO! (VIDEO)

Autor:

Sport

05.07.2024

17:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije razgovarao sa Dominikom Vilkinsom.

SUSRET POSLE ČETVRT VEKA! Danilović EVOCIRAO uspomene sa NBA legendom! Jedan DETALJ ih je posebno NASMEJAO! (VIDEO)

Foto: printscreen/Instagram

Predrag Saša Danilović

Krajem devedesetih godina prošlog veka, glavnu reč u italijanskoj košarci vodili su gradski rivali iz Bolonje - Kinder (današnji Virtus) i Fortitudo.

Pregršt uzbudljivih utakmica odigrala su međusobno ova dva kluba, a bez konkurencije najneizvesniji viđen je u finalu plej-ofa Palakanestra 1998. godine!

Rezultat u finalnoj seriji bio je 2:2, pa je šampiona odlučivala majstorica u kojoj je Fortitudo imao četiri poena prednosti, na 16 sekundi pre kraja utakmice!

Izgledalo je da je pobednik rešen, ali nije bilo tako. Lopta je bila u rukama Predraga Danilovića. Krenuo je na čuvenog Dominika Vilkinsa, čoveka sa više 20.000 poena u NBA, igrača koji je prethodne godine sa Panatinaikosom bio prvak Evrope. U pravom trenutku podigao se na šut za 3 poena i pogodio, ali Vilkins ga je zakačio po ruci. Sudije Zankarela i Lamonika daju Saši dodatno bacanje! Drama je na vrhuncu, u dvorani je pakao, ali Danilović hladno pogađa i izjednačava rezultat. Pitanje prvaka moralo je da se reši u produžetku!

Danilović je nastavio u velikom stilu. Prvo je u produžetku dao koš, zatim asistirao Bineliju, pa još jednom Nesteroviću, potom je pogodio trojku… Na kraju je bilo 86:77 za Kinder, Saša je igrao 43 od 45 minuta, dao 20 poena i, naravno, bio MVP ne samo finala, nego cele sezone.

Sada su prvi čovek Košarkaškog saveza Srbije i legendarni NBA as putem internet tehnologije "proćaskali" i prisetili se tog trenutka. Najviše su se nasmejali kod polemisanja da li je Vilkins zakačio Danilovića ili ne, pa su emocije ponovo došle do izražaja kod obojice, kao i osmesi na licima Saše i Dominika.

Vilkins je izneo svoje mišljenje o tom faulu/ne-faulu, dok je njihov razgovor potvrdio da su do danas ostali sjajni prijatelji, bez obzira na ishod tadašnjeg meča.

- Šta ima, stari - obratio se Vilkins sa osmehom na licu i odmah dobio kompliment od Danilovića kako dobro izgleda.

- Nije loše za 60-godišnjaka - nastavio je Dominik.

Nastavili su stari znanci i košarkaški rivali da ćaskaju o životu, pa evocirali uspomene na čuveno finale uz mnogo smeha i dobre energije, da bi na kraju Vilkins priznao: 

- Bio je faul... - otvorio je dušu legendarni NBA as.

Ostalo je upamčeno da je koš Srbina bio "šut od 4 poena", koji je odveo Kinder do produžetka, a potom i do titule! 

U gore priloženom snimku, pogledajte kako je tekao njihov razgovor. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading