AUTOBUS LIGA: Više od polovine klubova neće igrati na svojim stadionima!

Autor:

Sport

07.07.2024

12:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Superligaši van svojih domova.

AUTOBUS LIGA: Više od polovine klubova neće igrati na svojim stadionima!

Foto: FK Radnički Niš

Još 13 dana je ostalo do početka nove sezone Superlige Srbije, a više od polovine klubova neće igrati na svojim stadionima. Godinama unazad se priča o lošoj infrastrukturi u srpskom fudbalu i da treba da se preduzme nešto oko toga. Država je konačno počela da ulaže u sport i nikli su stadioni u Leskovcu, Loznici, Zaječaru, Bačkoj Topoli. Takođe, Radnički 1923 iz Kragujevca dobiće novi teren nakon rekonstrukcije popularnog ''Čika Dače''.

Kragujevčani će svoju sezonu krenuti u Leskovcu, ali je sigurno da će tu provesti čitavu takmičarsku godinu zbog renoviranja stadionu. Stadion ''Dubočica'' biće donmaćin i Nišlijama, a to je za naš portal potvrdio i predsednik Radničkog, Ivica Tončev, koji je naveo da će prvih par kola ''real sa nišave'' biti domaćin u Leskovcu zbog postavljanja hibridne trave. Takođe, već više od decenije se govori o novom ''Čairu'', a Tončev je potvrdio da će biti rekontrukcije, ali je još uvek ne zna tačan datum. 

Mladost iz Lučana će privremeno biti domaćin u Užicu, dok će novajlija u ligi, Tekstilac iz Odžaka, verovatno igrati u Bačkoj Palanci. U međuvremenu, Novi Pazar radi na sređivanju Atletskog stadiona kako bi ispunio sve uslove za odigravanje utakmica, dok će TSC iz Bačke Topole završiti sve radove na svom stadionu pre početka sezone.

Jedinstvo sa Uba će svoje utakmice za početak igrati u Lazarevcu, pošto se na Ubu radi rekonstrukcija stadiona. OFK Beograd neće moći da igra superligaške mečeve na ''Omladinskom stadionu'' već u Zaječaru. ''Romatičari'' nisu sa velikim oduševljenjem prihvatili ovo, ali povratnik u elitu će morati da sačeka da mu stadion rekonstruiše da bi se konačno Superlige igrala ponovo na Karaburmi. 

IMT je prošle sezone igrao na stadionu Voždovca, ali su im ''Zmajevi'' uskratili domaćinstvo, tako da je neizvesno gde će ''traktoristi'' dočekivati svoje protivnike. Spartak Subotica se seli u Sentu, a Vojvodina će u Bačku Topolu, tamo će i dočekati Ajaks u kavlifikacijama za Ligu Evrope. Biće ovo jako turbulentan početak Superlige Srbije, ali ipak, konačno je krenulo da se radi na toj čuvenoj infrastrukturi. Sve u svemu, biće zanimljivo videti kako će timovi igrati van svojih domova domaćinske utakmice. 

PRVO KOLO

BEOGRAD: Crvena zvezda - Jedinstvo UB

LOZNICA: Napredak Kruševac - Partizan

UŽICE: Mladost Lučani - OFK BEOGRAD

BAČKA PALANKA: Tekstilac - Vojvodina

NOVI PAZAR: Novi Pazar - Spartak Subotica

BAČKA TOPOLA: TSC - IMT

LESKOVAC: Radnički 1923 - Železničar Pančevo

BEOGRAD: Čukarički - Radnički Niš

DRUGO KOLO

LAZAREVAC: Jedinstvo UB - Partizan

PANČEVO: Želeničar - Napredak Kruševac

LOZNICA: IMT - Radnički 1923

LESKOVAC: Radnički Niš - TSC

SUBOTICA: Spartak - Čukarički

NOVI SAD: Vojvodina - Novi Pazar

BEOGRAD: OFK Beograd - Tekstičac

BEOGRAD: Crvena zvezda - Mladost

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading