"REPUBLIKA" SAZNAJE! Zvezda podnela ZAHTEV za vraćanje TITULE iz 1986!

Autor:

Sport

07.07.2024

20:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Marakani rešili da im se vrati oduzeto.

"REPUBLIKA" SAZNAJE! Zvezda podnela ZAHTEV za vraćanje TITULE iz 1986!

Foto: Starsport

Gasprom

Najtrofejniji srpski klub Crvena zvezda je, kako "Republika" saznaje, pokrenula inicijativu da joj se pripiše titula iz 1986.godine!

Pošto je dobila spor u kome joj je vraćena titula iz 1946. godine, šampion Superlige je odlučio da napravi novi korak i ispravi nepravdu, koja joj je naneta oduzimanjem pehara tačno četiri decenije posle tog šampionata!

Sporna titula je ona iz 1986.godine. Tada je Crvena zvezda, posle čuvenog Šajberovog kola, predstavljala Jugoslaviju u Kupu šampiona. Međutim, stariji poznavaoci fudbala se sećaju da je taj trofej dodeljen Partizanu, pod krajnje čudnim okolnostima.

Republika

Foto: Starsport

Zvezdan Terzić

Tim povodom oglasili su se iz tabora srpskog šampiona, saopštenjem u kome se kaže:

- Podnosimo zahtev za vraćanje titule iz 1986. i sutra ćemo i zvanično pustiti zahtev ka FSS. Zvezda je kao legalni šampion odlukom FSJ i UEFA igrala Kup Šampiona, da bi dve godine potom ta titula bila oteta Zvezdi odlukom Suda udruženog rada - piše u zvaničnom saopštenju crveno-belih.

Podsetimo, rukovodstvo Crvene zvezde su priznanje titule iz 1946. zatražili na osnovu argumenta da je klub bio prvak na završnom turniru Srbije u okviru kvalifikacija za prvenstvo Jugoslavije, usput se pozivajući na to da je titula iz iste godine priznata u Hrvatskoj splitskom Hajduku koji je bio najbolji u toj republici te sezone.

Istrajali su u toj nameri i sada su rešeni da isprave još jednu nepravdu, koja im je naneta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading