DAN KADA JE ČITAV BRAZIL PLAKAO: Ovakvu sramotu ''karioke'' nikada nisu doživele!

Autor:

Sport

08.07.2024

10:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemci su tada demonstrirali silu.

DAN KADA JE ČITAV BRAZIL PLAKAO: Ovakvu sramotu ''karioke'' nikada nisu doživele!

Foto: Profimedia

Pre tačno deset godina, 10. jula 2014. godine, fudbalski svet bio je svedok jednog od najvećih šokova u istoriji Svetskog prvenstva. U polufinalu turnira, reprezentacija Brazila doživela je poraz od selekcije Nemačke rezultatom 7:1, što je ostalo urezano u sećanjima ljubitelja fudbala širom sveta.

Očekivanja su bila velika, kako među navijačima tako i među igračima i stručnim štabom. Brazil je bio domaćin turnira, a atmosfera je bila nabijena emocijama i nadom da će "kanarinci" uspeti da ostvare uspeh pred svojom publikom. Međutim, usledio je hladan tuš.

Nemačka reprezentacija, poznata po svom disciplinovanom pristupu igri, deklasirala je Brazilce na terenu. Već na poluvremenu, rezultat je bio 5:0 u korist Nemaca, a tokom meča su se u strelce upisivali Miler, Klose, Kros, Kedira i Šurle. Jedini gol za Brazil postigao je Oskar u 90. minutu, ali to nije ublažilo bol poraza.

Posle ovog poraza, kako navijači tako i igrači bili su duboko potreseni. Suze su tekle, a bol je bio prisutan među svima koji su podržavali brazilsku reprezentaciju. Iako su se mnogi setili poraza od selekcije Jugoslavije 1934. godine, kada su primili osam golova, ovaj poraz se smatrao još težim, imajući u vidu da su Brazilci čak pet puta osvajali titulu prvaka sveta i da su se nadali novom trijumfu na domaćem terenu.

Nakon toga, Nemci su u finalu imali za protivnika još jednu Južnoameričku selekciju, Argentinu. I tu prepreku su prevazišli golom Marija Gecea u 118. minutu i tako se popeli na krov Sveta. Bila je to fenomenalna generacija koju je sa klupe predvodio Joahim Lev.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading