ON ĆE BITI NOVI SELEKTOR FUDBALSKE REPREZENTACIJE: To mu je oduvek bila neostvarena želja

Autor:

Sport

09.07.2024

14:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njegova posvećenost i entuzijazam bi trebalo da budu ključni faktori u vođenju reprezentacije.

ON ĆE BITI NOVI SELEKTOR FUDBALSKE REPREZENTACIJE: To mu je oduvek bila neostvarena želja

Foto: www.profimedia.rs

Fudbalska asocijacija Velsa (FAW) zvanično je objavila da je Krejg Belami imenovan za novog selektora reprezentacije Velsa, nasledivši na tom mestu bivšeg selektora Roberta Pejdža, koji je dobio otkaz 21. juna. Belami je potpisao ugovor na četiri godine, do juna 2028. godine, a izjavio je da je ovo najponosniji trenutak u njegovoj karijeri i da je za to živeo.

Krejg Belami (44) je imao veoma bogatu karijeru u fudbalu, igrajući za ozbiljne klubove poput Noriča, Koventrija, Njukasla, Seltika, Blekburna, Liverpula, Vest Hema, Mančester sitija i Kardifa. Za reprezentaciju Velsa odigrao je čak 78 mečeva i postigao neverovatnih 19 golova. Kao trener, vodio je omladinski tim Anderlehta, a prošle sezone bio je čak i deo stručnog štaba Barnlija.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Reprezentacija Velsa

 


Belami će se suočiti sa svojim prvim velikim izazovima kao selektor Velsa već šestog septembra kada će ekipa odigrati ozbiljan meč protiv Turske u Ligi nacija. Ovo će biti odlična prilika da se vidi kako će novi selektor unaprediti igru reprezentacije Velsa i kako će se nositi sa velikim pritiskom koji nosi vođenje nacionalnog tima.

Krejg Belami izrazio je veliku čast zbog dobijene prilike da vodi svoju zemlju i istakao da je i više nego spreman za ovaj izazov. Njegova posvećenost i entuzijazam bi trebalo da budu ključni faktori u vođenju reprezentacije Velsa ka novim uspesima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading