POTPUNA PROPAST SRPSKOG FUDBALA! Od ovog teško da GORE može, spali smo na NAJNIŽE grane

Autor:

Sport

16.08.2024

14:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nešto mora da se menja

POTPUNA PROPAST SRPSKOG FUDBALA! Od ovog teško da GORE može, spali smo na NAJNIŽE grane

Foto: FK Partizan

Ni posle treće runde evropskih kvalifikacija fudbalu u Srbiji se ne piše dobro. Partizan i Vojvodina su ostvarili bolje rezultate nego u nekim prethodnim utakmicama, ali su ipak doneli samo 0.5, odnosno jedan bod Srbiji. Remi crno-belih u Švajcarskoj vredeo je pola dok je pobeda Vojvodine u Bačkoj Topoli donela taj jedan bod. Srbija je na nacionalni koeficijent klubova dodala 0.300, što je ukupno dovelo do skromnog učinka od 0.500. Ova situacija je dovela do toga da je Srbija trenutno pala na 21. mesto na listi koeficijenata.

Loši rezultati srpskih klubova doveli su do toga da nas prestignu Hrvatska i Ukrajina na listi koeficijenata, te postoji rizik da Srbija padne ispod 22. pozicije. U tom slučaju, svi srpski klubovi sezonu 2026/27. krenuće od prvog kvalifikacionog kola. Trenutno je razlika u odnosu na Mađarsku i Švedsku bezbedna, ali situacija nije nimalo sigurna.

Republika

Foto: Printscreen / Kassiesa.net

Koeficijenti po državama

Srbija je ostala sa tri predstavnika u Evropi, ali posle plej-of dvomeča biće poznato da li će taj broj pasti na dva ili neće. Crvena zvezda će pokušati da stigne do plasmana u Ligu šampiona protiv Bodo Glimta, dok će se TSC boriti protiv Makabija iz Tel Aviva za Ligu Evrope. Tim sa severa Srbije ima sigurnu evropsku jesen, jer ako ispadnu od Makabija igraće u Ligi konferencija, dok će Partizan za tako nešto morati da eliminiše Gent, što jeste "bag" u UEFA sistemu, ali tako je kako je.


Srbija od takmičarske 2025/26 neće imati pet klubova na evropskoj sceni, dok će šampion narednog leta startovati od drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Ovi izazovi postavljaju veliki pritisak na srpske klubove da ostvare bolje rezultate u narednim sezonama kako bi zadržali bilo kakav evropski status.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading