LEGENDARNI BRAZILAC U ZATVORU! Fudbaler osuđen zbog neplaćanja alimentacije, dok je njegova zarada bila PAPRENA!

Autor:

Sport

21.09.2024

10:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sramno.

LEGENDARNI BRAZILAC U ZATVORU! Fudbaler osuđen zbog neplaćanja alimentacije, dok je njegova zarada bila PAPRENA!

Foto: Profimedia

Nekadašnji brazilski fudbaler Anderson Luis de Abreu Oliveira, poznatiji kao Anderson, suočava se sa zatvorskom kaznom zbog neplaćanja alimentacije za dvoje dece. Sud u Porto Alegreu doneo je presudu kojom se Anderson upućuje u zatvor "Irmao Miguel Dario" na 30 dana, dok će, u slučaju prenatrpanosti zatvora, kaznu služiti u poluotvorenom režimu.

To znači da će tokom dana raditi van zatvora, ali će noću biti obavezan da se vraća u ustanovu. Prema informacijama iz brazilskih medija, bivši igrač Mančester junajteda duguje oko 54.000 evra (333.600 reala) za alimentaciju. Iako je Anderson tokom karijere zarađivao značajne sume, uključujući osam godina provedenih u Mančesteru, gde je odigrao 105 utakmica i postigao šest golova, te osam nastupa za reprezentaciju Brazila, nije ispunio svoje obaveze prema deci.

Anderson je svoju profesionalnu karijeru započeo u Gremiu, gde je već sa 18 godina skrenuo pažnju na sebe. Njegov talenat ubrzo je primećen u Evropi, te je 2006. godine prešao u portugalski Porto. Sa Portom je osvojio dve titule prvaka Portugala, a 2007. godine napravio je veliki transfer u Mančester junajted za sumu od 30 miliona evra.

Foto: Profimedia

Anderson Luís de Abreu Oliveira

Tokom svog boravka u Mančesteru, Anderson je osvojio četiri titule u Premijer ligi, kao i Ligu šampiona 2008. godine. Bio je deo ekipe koja je pod vođstvom ser Aleksa Fergusona dominirala engleskim i evropskim fudbalom. Ipak, povrede su značajno uticale na njegovu formu, pa je njegova karijera u Junajtedu bila neujednačena. Nakon odlaska iz Engleske 2015. godine, Anderson je igrao u Fiorentini, a potom se vratio u Brazil, gde je nastupao za Internacional. Poslednji angažman imao je u turskom Adana Demirsporu, gde je 2019. godine zvanično okončao karijeru. 

Iako se od Andersona očekivalo mnogo, povrede i problemi sa fizičkom spremom su ga udaljili od duže karijere na najvišem nivou, pa nikada nije u potpunosti ostvario svoj ogroman potencijal.

Ovakvi slučajevi nisu retkost u Brazilu, gde je prenatrpanost zatvora čest problem zbog visokog nivoa kriminala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading