PREDSEDNIK VUČIĆ SE OGLASIO O PREMEŠTANJU TITOVOG GROBA! To se neće desiti, on je deo naše istorije

Autor:

Vesti

21.09.2024

10:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik "presekao" višednevnu dilemu.

PREDSEDNIK VUČIĆ SE OGLASIO O PREMEŠTANJU TITOVOG GROBA! To se neće desiti, on je deo naše istorije

Foto: ATAImages

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je za Politiko da grobnica nekadašnjeg predsednika SFRJ Josipa Broza Tita neće biti izmeštena iz Muzeja Jugoslavije i da će Tito ostati deo srpske i jugoslovenske istorije.

- To se neće dogoditi. Nikada nisam bio veliki fan komunista i komunističkog režima, ali Josip Broz je deo naše istorije, on je ovde živeo i ovde je sahranjen, i on će ostati deo srpske i jugoslovenske istorije - rekao je Vučić u intervjuu za briselski sajt.

Politiko Tita opisuje kao "titana jugoslovenske istorije" i navodi da je vladao zemljom decenijama dok je Jugoslavija bila komunistička država.

Portal dodaje da ulice u Sarajevu, Severnoj Makedoniji, Crnoj Gori i Sloveniji i dalje nose Titovo ime, pa čak i ulice u zemljama poput Alžira, Brazila i Egipta ili zemljama EU kao što su Francuska i Italija.

Podsećamo, pisanje o jačanju odnosa između Izraela i Srbije, kao i o tome zašto je Srbija važna Izraelu, izazvalo je pažnju izuzetno popularnog portala Nju Arab iz Londona. U svom članku, portal je uputio predsedniku Aleksandru Vučiću možda najveći kompliment koji jedan svetski državnik može da dobije u ovim nesigurnim vremenima punim neprijateljstava i sukoba.

Autor je, govoreći o predsedniku Vučiću, između ostalog istakao: "Održavajući bliske odnose sa Rusijom, Kinom, Iranom, Evropskom unijom i Sjedinjenim Američkim Državama, Vučić je pokazao jedinstvenu sposobnost da gradi odnose sa zemljama koje su često geopolitički rivali."

Ova pohvala upućena Vučiću nije prošla nezapaženo, jer su je podržali i drugi urednici portala. Jasno je da zbog ove jedinstvene sposobnosti i diplomatske veštine, mnogi, kako u regionu, tako i u svetu, priželjkuju Vučićevu smenu. Njegova politika, koja se zasniva na nezavisnosti i slobodarskim principima, čini Srbiju politički i ekonomski jačom, što naravno ne odgovara mnogima na međunarodnoj sceni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading