VEČERAS POČINJE NOVA LIGA EVROPE: Četvorica Srba na terenu!

Autor:

Sport

25.09.2024

17:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Startuje drugo po redu takmičenje pod okriljem UEFA!

VEČERAS POČINJE NOVA LIGA EVROPE: Četvorica Srba na terenu!

Foto: UEFA Europa League/X

Ljubitelji fudbala su nedavno imali priliku da se upoznaju sa novim formatom Lige šampiona, a sada je došlo na red za Ligu Evrope da predstavi svoje inovacije, sledeći isti sistem takmičenja kao i elitno takmičenje. Umesto uobičajenih grupa, sada će svih 36 ekipa imati jedinstvenu tabelu.

Osam prvoplasiranih timova će direktno obezbediti plasman u osminu finala, dok će klubovi od 9. do 24. mesta igrati baraž kako bi izborili ostanak u Evropi, gde će se boriti još osam ekipa. Imena poput Mnačester junajtreda, Tottenhema, Rome, Lacija, Galatasaraja, Fenerbahčea, Porta, Sosijedada i aktuelnog osvajača Lige konferencija, Olimpijakosa, stoje kao najveći favoriti za osvajanje titule. Njihova tradicija i iskustvo čine ih glavnim kandidatima za uspeh.

Ove sezone, Srbija neće imati predstavnika u drugom po kvalitetu evropskom takmičenju. Međutim, UEFA je delegirala Boška Jovanetića da bude posmatrač suđenja na utakmici Nica - Sosijedad, dajući na taj način priznanje srpskom fudbalskom autoritetu. Naravno, tu su i srpski igrači koji će braniti boje svojh klubova kao što su Andrija Živković u PAOK-u, Aleksandar Pešić - Fenercvaroš, Jan Karlo Simić - Anderleht i Marko Grujić - Porto.

Početak ovogodišnjeg izdanja Lige Evrope obeležiće mečevi Az Alkmara i Elfsborga, kao i Bodo Glimtea i Porta, koji će se odigrati u 18:45 časova. Finale ovog takmičenja igra se u Bilbao na stadionu San Mames, 21. maja naredne godine, a tituli brani Atalanta koja je savladala Bajer Leverkuzen u finalu. Očkuje nas zanimljiva sezona u drugom po jačini takmičenju pod okriljem UEFA.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading