ŠOK ODLUKA PRED GOSTOVANJE ZVEZDE U MILANO: UEFA donela rigoroznu meru na "San Siru!"

Autor:

Sport

24.09.2024

21:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpuno neočekivano.

ŠOK ODLUKA PRED GOSTOVANJE ZVEZDE U MILANO: UEFA donela rigoroznu meru na "San Siru!"

Foto: Republika.rs

Evropska kuća fudbala nedavno je donela vrlo rigoroznu odluku koja je izazvala dosta pažnje u fudbalskom svetu. Naime, milanski stadion "San Siro", poznat i kao "Đuzepe Meaca" kada na njemu igraju fudbaleri Intera, više neće imati ulogu organizatora finala Lige šampiona. Ova odluka predstavlja presedan, a razlog za nju leži u nedostatku garancija da će grad Milano uspeti da sprovede planirane renovacije stadiona i njegove okoline do 2027. godine.

Nakon izvršnog sastanka u Pragu, UEFA je najavila da će otvoriti novi konkurs kako bi pronašla novog domaćina finala Lige šampiona. Odluka o novom domaćinu bi trebalo da bude doneta narednog leta, a ovo otvara mogućnost da se neko drugo značajno fudbalsko zdanje na kontinentu nađe u ulozi domaćina ovog prestižnog događaja.

Foto: Republika.rs

San Siro

Iako će "San Siro" izgubiti ulogu domaćina finala 2027. godine, postoje već definisane lokacije za naredna finala Lige šampiona. Tako će finale ovosezonske Lige šampiona biti održano u Minhenu na "Alijanc areni" 31. maja 2025. godine, a nakon toga će se igrati u Budimpešti 2026. godine. Ove informacije značajne su ne samo za ljubitelje fudbala, već i za gradove domaćine, koji će imati priliku da ugoste najbolje fudbalere Evrope na svojim stadionima.

Važno je napomenuti da će Crvena zvezda imati priliku da dva puta ove sezone gostuje u Milanu, gde će se suočiti sa istoimenim klubom, ali i sa Interom. Ovi mečevi dodatno dobijaju na značaju imajući u vidu nedavnu odluku UEFA-e o "San Siru" i njegovoj ulozi u organizaciji finala Lige šampiona. Fudbalski navijači sigurno sa nestrpljenjem očekuju ove susrete na ovom istorijskom stadionu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading