ČUVENI DERBI PRIPAO MILANU: "Rosoneri" u poslednjim minutima odneli ceo plen protiv Intera!

Autor:

Sport

22.09.2024

22:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milan odneo pobedu u dramatičnoj završnici.

ČUVENI DERBI PRIPAO MILANU: "Rosoneri" u poslednjim minutima odneli ceo plen protiv Intera!

Foto: Profimedia

Fudbaleri Milana odneli su pobedu nad Interom rezultatom 2:1 u čuvenom Derbiju Dela Madonina u okviru petog kola Serije A. Strelci za "Rosonere" bili su Kristijan Pulišić u 10. i Gabija u 89. minutu. Za domaćina je pogodio Federiko Dimarko u 28. minutu.

Milan je bolje otvorio utakmicu, a prvu priliku su imali već u petom minutu kada je lopta došla do Morate, a on šutirao, međutim, Zomer je zaustavio njegov udarac. Nastavili su "rosoneri" sa velikim pritiskom i to im se isplatilo u 10. minutu, kada su poveli golom Kristijana Pulišića. Lopta je došla do reprezentativca Amerike koji je krenuo ka golu Intera, izašao pred golmana Intera i postigao pogodak.

 

Inter je preuzeo inicijativu nakon primljenog gola i u 15. minutu su stvorili prvu priliku, kada je Lautaro Martinez  poslao loptu preko gola iz izgledne pozicije. Domaćin je nastavio da pritiska, dok je Milan čekao svoje šanse iz drugog plana. Došao je Inter do izjednačenja u 28. minutu, kada su kombinovali Dimarko i Martinez, a bek je smestio loptu u mrežu. Do kraja prvog dela, izabranici Simonea Inzagija su imali pokušaj u 42. minutu, a šansu je imao Markus Tiram koji je iz okreta gađao donji desni ugao gola Milana, ali je Menjon dobro intervenisao.

Na startu drugog poluvremena Milan je imao veliku šansu i to preko Rafel Leaaa, koji je posle centrašuta Emersona Rojala glavom gađao, ali nije pogodio jer je Somer dobro reagovao. "Rosoneri" su imali sjajnu šansu u 64. minutu kada je Leao probio po levoj strani, ušao u kazneni prostor i odložio loptu za Rejndersa, ovaj šutirao, a Zomer zaustavio udarac. Gosti su ponovo pretili preko Leaa u 68. minutu, ali je njegov šut završio pravo u golmana Intera. Lautaro je u 72. minutu iz voleja pokušao da ugrozi gol Milana, ali je Menjon bio spreman i sjajnom paradom je zaustavio ovaj šut Argentinca. 

 

Kako se utakmica bližila kraju, tako je sve više vatre bilo. Leao je imao novu šansu u 75. minutu, ali je Zomer bio na visini zadatka. Milan je bio opasniji u drugom poluvremenu, a Ibraham je u 78. minutu promašio čist zicer, domaćin je imao dosta sreće. Pritisak Milana se isplatio u 90. minutu kada je Gabija nakon centaršuta glavom smestio loptu u mrežu i stavio tačku na susret.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading