BODE JE NEOSVOJIVA TVRĐAVA NA DOMAĆEM TERENU: Norveški tim srušio bivšeg prvaka Evrope!

Autor:

Sport

25.09.2024

21:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Senzacija norveškog tima.

BODE JE NEOSVOJIVA TVRĐAVA NA DOMAĆEM TERENU: Norveški tim srušio bivšeg prvaka Evrope!

Foto: Profimedia

Večeras je odigran izuzetno uzbudljiv meč prvog kola Lige Evrope između norveškog tima Bode Glimta i portugalskog Porta, koji je završen rezultatom 3:2 u korist domaćina. Porto je poveo veoma rano, u osmom minutu, golom Samua Omorodiona, ali je Kasper Heg uspeo da izjednači rezultat samo sedam minuta kasnije.

Ključni trenutak meča bio je preokret koji je Bode Glimtu doneo Jens Hauge golovima u 40. i 62. minutu. Konačan rezultat postavio je Deniz Gul pogotkom u 90. minutu, čime je Bode ostvario istorijsku pobedu nad jakim protivnikom.

Nakon što je Isak Mata dobio drugi žuti karton u 51. minutu, Bode Glimt je morao da odigra ostatak meča sa desetoricom igrača, ali su uspeli da zadrže prednost i ostvare značajan trijumf. U redovima Porta, reprezentativac Srbije Marko Grujić odigrao je 69 minuta, pokušavajući da doprinese timu u ovoj teškoj utakmici.

Norveški šampion će u drugom kolu Lige Evrope igrati protiv Rojal Uniona, dok će Porto dočekati Mančester junajted, što će svakako biti izuzetno zanimljive utakmice za ljubitelje fudbala.

U istom kolu Lige Evrope, fudbaleri AZ Alkmara ostvarili su takođe značajnu pobedu, pobedivši Elfsborg rezultatom 3:2. Golove za AZ postigli su Ruben van Bomel u 44. i 50. minutu, kao i Troj Parot u 74. minutu iz penala. Sa druge strane, strelci za Elfsborg bili su Timoti Ouma u 23. i Simon Hedlund u 53. minutu, ali to nije bilo dovoljno da izbegnu poraz od odlučnih Holanđana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading