"NEĆEMO DOZVOLITI POGROM I PROGON SRBA SA KOSOVA"! Vučić se sastao sa Lajčakom u Njujorku!

Autor:

Vesti

25.09.2024

20:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kosovo i Metohija i opstanak našeg naroda na svojim ognjištima glavna su tema svih mojih sastanaka ovde u Njujorku, istakao je Vučić.

"NEĆEMO DOZVOLITI POGROM I PROGON SRBA SA KOSOVA"! Vučić se sastao sa Lajčakom u Njujorku!

Foto: Tanjug/ TANJUG VIDEO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom tokom zasedanja 79. Generalne skupštine UN.

Predsednik Vučić izjavio je da su AP Kosovo i Metohija i opstanak našeg naroda na svojim ognjištima glavna tema svih njegovih sastanaka u Njujorku, kao i da je prilikom razgovora sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom ponovo ukazao na rušenje svega što je potpisano i prihvaćeno Briselskim sporazumom.

- Kosovo i Metohija i opstanak našeg naroda na svojim ognjištima glavna su tema svih mojih sastanaka ovde u Njujorku, a sa Miroslavom Lajčakom sam razgovarao ne samo o situaciji na terenu, sa kojom je on vrlo dobro upoznat, već i tome šta EU i međunarodna zajednica ne čine, a u obavezi su, kao i o tome šta Srbija, u okviru svojih mogućnosti, namerava da uradi kako bi zaštitila svoj narod i njihovo pravo na život i slobodu - napisao je Vučić na Instagram profilu buducnostsrbiejav.

Vučić je istakao da je informisao specijalnog predstavnika EU o paketu usvojenih mera u cilju zaštite Srba i ponovio da "nećemo dozvoliti pogrom i progon svog stanovništva".

- Još jednom sam pozvao međunarodnu zajednicu da se konkretno i odlučno angažuje po suštinski važnim pitanjima za opstanak srpskog naroda na KiM i regionalnu stabilnost -  naveo je predsednik Vučić.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading